Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hübschman: Pískání fanoušků na Bílka nechápu

Vratislav - Tomáš Hübschman nechápe, proč už před zápasem s Řeckem fanoušci pískali na trenéra Michala Bílka. Duel přitom národnímu týmu vyšel a po výhře 2:1 je v boji o postup ze skupiny A mistrovství Evropy. Sám Hübschman k tomu přispěl gólovou asistencí na úvodní gól Petra Jiráčka, ale hlavní pro něj je, že utkání vyšlo celému týmu.

Radost z výhry mu ale kazilo chování fanoušků ještě před úvodním hvizdem. "Je pro mě nepochopitelné, že začnou pískat na trenéra už před zápasem, když hlasatel oznamuje jeho jméno. Nechápu, proč to dělají. Nám tím rozhodně nepomáhají," řekl Hübschman po utkání novinářům.

Přesto měli Češi skvělý vstup do utkání. "Měli jsme výborný začátek, dali dva rychlé góly. Dobře jsme začali i s Ruskem, ale nedali jsme gól jako dnes. Podle toho se oba zápasy vyvíjely," srovnal Hübschman zápas s úvodní porážkou 1:4 s Ruskem.

Do prvního duelu nastoupil až jako střídající hráč, tentokrát se poprvé od loňského října vrátil v soutěžním utkání do základní sestavy. "Samozřejmě jsem za to rád, ale beru to tak, že trenér chce být vždycky úspěšný, proto určitě dělá sestavu tak, aby v ní byli hráči s nejlepší formou. Trenér měl v prvním zápase nějaký záměr, dnes to změnil, tak uvidíme, s čím přijde na Polsko," nechtěl Hübschman spekulovat, zda se udrží v zahajovací jedenáctce.

A to i přesto, že mu utkání vyšlo jak směrem do defenzivy, tak netradičně i útočně. Především kolmá přihrávka na Jiráčka před úvodním gólem byla pro vývoj zápasu velmi důležitá. "Mně je jedno, kdo dal přihrávku. Já nejsem tenista nebo golfista, já hraju kolektivní sport. Pro mě je nejdůležitější tým. Když budu na hřišti jen pro černou práci a nedotknu se míče, tak budu spokojený a budu to dělat s radostí, když bude tým vítězit," prohlásil defenzivní záložník Šachtoru Doněck.

Připustil, že mu při kolmici mohla pomoci nesehranost řecké defenzivy, ze které vypadli Avraam Papadopulos a Sokratis Papastathopulos, které nahradili mladý Kyriakos Papadopulos a defenzivní záložník Kostas Katsuranis. "Rozpadl se jim střed obrany, čehož jsme chtěli využít. Z vlastní zkušenosti vím, že stahovat se ze zálohy do obrany je hodně nepříjemné. Nemám to rád. Opačně je to mnohem jednodušší," dodal Hübschman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články