Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrdina Rusů Dzagojev varuje před zrádnou euforií

Vratislav - České fotbalisty v úvodním duelu mistrovství Evropy skolil hráč, který původně ani neměl být na hřišti. Když si v březnu Alan Dzagojev zlomil prst na noze a musel na operaci, zdálo se, že o šampionát přijde. Nakonec se stihl uzdravit, vybojovat si základní sestavu a v pátek dvěma góly zařídil Rusku výhru 4:1. "Normálně mi trvá, než se po zranění dostanu do formy, tentokrát to šlo ale všechno hrozně rychle. Původně jsem myslel, že bude hrát Marat Izmajlov, ale trenér rozhodl, že jsem připraven na základní sestavu a snad jsem se mu odvděčil za důvěru," řekl Dzagojev.

Alan Dzagojev
zdroj: AP autor: Petr David Josek

Nejlepší hráč zápasu by ale jasnou výhru nepřeceňoval. "Nesmíme podlehnout euforii. Je to jen jeden ze šesti kroků, které musíme na cestě za titulem udělat. Nesmíme zapomenout, že za stavu 2:1 jsme se museli obávat o výhru," připomněl záložník CSKA Moskva snížení Václava Pilaře z úvodu druhé půle.

Příliš spokojen nebyl ani s úvodem zápasu, kdy se Rusové nedostávali do hry. "Je vždy těžké hrát proti týmu, který má domácí podporu. Fanoušci hnali české hráče dopředu a pomáhali jim. Naštěstí jsem se pak trefil, což ráz utkání změnilo," dodal jedenadvacetiletý ofenzivní hráč, jenž se stal po Waynu Rooneym druhým nejmladším hráčem, kterému se na ME povedlo vstřelit dva góly v jednom utkání. Rooney to dokázal už v 18 letech na ME 2004.

Dzagojeva chválili spoluhráči i trenér Dick Advocaat. "Moc mě potěšilo, jak Alan zahrál a že ho správně určili mužem zápasu. V kvalifikaci hrál dobře a věřil jsem, že to ukáže i na šampionátu. Navíc den ode dne vypadá lépe a lépe. Myslím, že ještě neřekl poslední slovo," věří Advocaat.

Naopak zklamáním pro něj mohl být útočník Alexandr Keržakov, který spálil hned několik šancí, zatímco jeho náhradník Roman Pavljučenko se podílel na dvou gólech. "Příště ale bude zase hrát Keržakov. Tohle byl zápas, ve kterém si vybral střeleckou smůlu. Hrál dobře, jen prostě nemohl trefit branku," řekl Advocaat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články