Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté jsou ve Varšavě, Rosického start je stále nejistý

Varšava - Česká fotbalová reprezentace na mistrovství Evropy poprvé opustila Vratislav a odcestovala do Varšavy, kde ve čtvrtek večer nastoupí ve čtvrtfinále proti Portugalsku. Start kapitána Tomáše Rosického je stále nejistý. V polské metropoli měli hráči absolvovat oficiální předzápasový trénink, ten ale UEFA kvůli stavu hrací plochy zrušila. Fotbalisté si tak před odpoledním odjezdem zatrénovali ještě ve Vratislavi.

O startu Tomáše Rosického se rozhodne ve čtvrtek dopoledne před utkáním. "Ráno jsem absolvoval trénink, o mém startu rozhodneme zítra ráno podle toho, jestli ta noha zareaguje nebo ne. To je otevřené, uvidíme ráno," prohlásil Rosický na tiskové konferenci v polské metropoli.

Povzbudilo jej ale, že se dnes dopoledne poprvé od 12. června, kdy se zranil při druhém utkání na šampionátu proti Řecku, objevil na trávníku a pustil se i do práce s míčem. "Šance hrát je větší už proto, že jsem si zatrénoval," uvedl Rosický.

Tomáš Rosický
zdroj: ISIFA

Jednatřicetiletý záložník Arsenalu dva dny kvůli urychlení léčby strávil v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře v Praze. Rosický tomu ale sám nepřikládá větší důležitost. "Náš fyzioterapeut tady neměl všechno náčiní, které potřeboval, tak jsme na den odjeli. Nebylo to nic zvláštního," řekl Rosický.

Vyloučil, že by s blížícím se začátkem zápasu s Portugalskem prožíval dilema, zda pomoci týmu na hřišti, či riskovat zhoršení zranění. "Není to nic těžkého. Buď to půjde, nebo prostě ne," prohlásil Rosický.

Pro Bílka je první náhrada Kolář

Kouč Michal Bílek by jej rád viděl zpět v základní sestavě, ale stejně jako před posledním zápasem s Polskem je nachystaný i na další varianty skládání zahajovací jedenáctky. "Tomáš je náš klíčový hráč, ale pokud by nastoupit nemohl, museli bychom ho zase nahradit," uvedl Bílek, pro kterého je první alternativou za Rosického plzeňský ofenzivní hráč Daniel Kolář.

Rosický v Polsku touží po týmovém úspěchu bez ohledu na to, jestli zápas s Portugalskem stihne. "Portugalsko je nejtěžší soupeř, na kterého po kvalifikaci se Španělskem narazíme, a nejdeme do zápasu jako favorit. Je to podobné jako před zápasem s Polskem. I teď cítíme obrovskou šanci postoupit. Budeme bojovat ze všech sil a nevzdáme se lehce," prohlásil Rosický.

Reprezentanti odehráli všechny tři duely základní skupiny A proti Rusku, Řecku i domácímu Polsku ve Vratislavi. Nyní se mužstvo poprvé na Euru přesunulo. Pokud by Češi stejně jako před 16 lety Portugalsko vyřadili, odehráli by semifinále 27. června v Doněcku.

Zdroj
ČTK, ČT sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články