Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fanoušci jsou v nejistotě, někteří ještě nemají lístky

Praha – Dva dny před začátkem fotbalového Eura míří do Polska i stovky tuzemských fanoušků. Někteří odjíždějí s nejistotou, problémem jsou zmatky se vstupenkami. Za lístky přes internet někteří Češi zaplatili, přesto je v ruce nemají. Evropská asociace UEFA ale chybu nepřiznává.

Na Vladana Hrušku se při losování majitelů lístků usmálo štěstí. UEFA si za nákup strhla peníze z jeho účtu, slíbená zásilka vstupenek mu ale domů ani po víc než dvou měsících nepřišla. "Volal jsem přímo na UEFA, kde se po dlouhém čekání ozval nějaký muž, který nám doporučil, že si máme udělat printscreen toho informačního systému," uvedl Hruška.   

Místo lístků mají tedy příznivci vyrazit s papírem, na kterém bude otisk obrazovky počítače dokazující strhnutí peněz. Jenže na stejném dokumentu je taky informace, že lístky dosud fotbalová organizace nakupujícím nepřidělila. Rozpor, na který narazil i Petr Skácel - ten dal za vstupenky sedm a půl tisíce korun. "Dohledám, že mám zaplacené lístky, ale mám tam statut 'nepřiděleno'," vysvětluje.

"Všechny informace a dotazy najdou fanoušci na našich stránkách. Jsou tam i často kladené dotazy. Ty by si měli přečíst jako první," tvrdí tiskové oddělení UEFA. "Tady na stránkách UEFA je ta uklidňovací věta, která říká, že lístky nebudou doručeny přímo na adresu, ale že bude možné si je vyzvednout u ticket collection point," dodává Hruška.

V Polsku zatím nebyly zaznamenány případy falšování lístků anebo jejich prodeje na černém trhu. Legálně je může prodávat pouze UEFA. Navíc jsou zabezpečeny proti falšování, mají čárový kód a hologram. Vytištěny jsou na speciálním papíře. Pořadatelé mají navíc tužku s chemickou náplní, která odhalí, zda jde o pravý lístek. Ten falešný totiž po škrtnutí změní barvu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články