Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Evra: Nechci se vracet do Manchesteru jako poražený

Doněck – Hned v prvním utkání na fotbalovém Euru čeká francouzského obránce Patrice Evru prestižní duel. Kapitán Manchesteru United narazí na výběr Anglie a rád by se do svého mateřského klubu vracel s vítězstvím na kontě. V zápase se ale nepotká se svým spoluhráčem z obrany z Manchesteru Rio Ferdinandem, který se překvapivě nevešel do nominace anglického národního týmu.

Francouzský obránce Patrice Evra
zdroj: Isifa/SIPA autor: DANOUN PAUL

Třiatřicetiletý stoper chyběl v původní anglické nominaci na Euro a šanci od trenéra Roye Hodgsona nedostal ani poté, co kvůli zranění vypadl ze sestavy jiný obránce Gary Cahill. "Nevím, co se stalo. Je to výborný hráč. Možná měl kouč dobré důvody, ale to, že nebude hrát, je dobré pouze pro Francii. Jsem zklamaný, protože je to skvělý fotbalista," prohlásil Evra.

"Respektuji všechny v anglickém mužstvu. Hodně lidí říká, že možná nový trenér nezná dost dobře své hráče, ale vezměte si například Roberta Di Mattea z Chelsea. Přišel a hned vyhrál Ligu mistrů," řekl jednatřicetiletý krajní bek.

Anglie podle něj bude nepříjemný soupeř, i když řadu opor vyřadily zdravotní problémy a kvůli trestu nemůže proti Francii nastoupit další Evrův spoluhráč z United Wayne Rooney. "Nedívám se na hráče, kteří budou chybět kvůli zranění, protože místo nich nastoupí velmi dobří náhradníci. Anglie dlouho nic nevyhrála, ale bude připravena tvrdě bojovat," uvedl rodák z Dakaru.

Francouzská fotbalová reprezentace
zdroj: ČT4

"Osobně to pro mě bude výjimečný zápas, protože se nechci vracet do Manchesteru jako poražený. Znám své spoluhráče a vím, že by si ze mě dlouho dělali legraci. Už mi slibovali, že když prohraju, tak mě čeká v šatně velká párty," řekl jednačtyřicetinásobný reprezentant.

Věří, že svěřenci trenéra Laurenta Blanka na Euru potvrdí dobrou formu a prodlouží sérii 21 utkání bez porážky. "Máme kvalitní ofenzivní hráče, takže když to zvládneme vzadu, můžeme vyhrát každý zápas. Na rozdíl od minulého Eura hrajeme více jako tým. První zápas určitě bude klíčový. Když z něj odejdeme poraženi, tak skoro určitě pojedeme domů," dodal Evra.

Francie, která na posledním evropském i světovém šampionátu skončila poslední ve skupině s jediným bodem, se utká také s domácí Ukrajinou a Švédskem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články