Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Euro se blíží, startuje sázkařská horečka

Praha – Už za necelý týden odstartuje v Polsku a na Ukrajině fotbalové mistrovství Evropy, i u nás se proto pomalu rozjíždí sázkařská mánie. Během nedávno skončeného hokejového mistrovství světa češi prosázeli půl miliardy korun, teď ale české firmy očekávají, že přijmou sázky až za 1,2 miliardy. Jde totiž o první Euro, kdy mohou lidé sázet také živě v průběhu utkání prostřednictvím internetu. Na síti se nejčastěji sází na konkrétní okamžiky v utkání, např. počet gólů a čas, kdy padnou.

Sázení
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sázkové kanceláře nejvíc favorizují španělský tým, na jeho vítězství se kurz pohybuje kolem 3,5. Mezi další favority patří Německo nebo Nizozemsko. Českým hráčům bookmakeři příliš nevěří, jejich kurz na vítězství je zhruba 1:60. 

"Nepatříme mezi favority a podle kurzu je to vidět, ale ten, kdo nám věří, tak zase může cítit šanci něco si na nás vsadit. Já si myslím, že do Anglie jsme jeli ještě možná s větším kurzem, než jedeme teď," uvedl manažer reprezentace Vladimír Šmicer v narážce na Euro 96, kdy český tým jako outsider nakonec smolně prohrál až ve finále turnaje. 

Sázkové kanceláře doufají, že na turnaji v Polsku a na Ukrajině nebude o překvapení nouze. Uplynulý hokejový šampionát, při kterém Češi prosázeli půl miliardy korun, jim totiž mnoho radosti nepřinesl. Sázkaři tak často trefovali výsledky zápasů, že firmy na turnaji skoro nic nevydělaly. Další stovky milionů korun prosází sázkaři na internetu u zahraničních sázkových kanceláří – jejich byznys je ale u nás nelegální a stát z těchto peněz na daních neuvidí ani korunu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články