Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dopředu musíš, dozadu taky

Další den D je úspěšně za námi. Máme ruce a nosy nahoře, dvakrát jsme vyhráli, obraz hry se zlepšuje, individuální výkony rostou. To vše znamená postup z prvního místa ve skupině. Kluci, chlapi, senzace! Po osmi letech je to tady znovu - čtvrtfinále. Ve čtvrtek si to rozdáme s druhým týmem skupiny B. Co kdyby si Portugalsko a někdo (třeba z Plzně) vzpomněl na Poborského dloubáček?

Josef Němec
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Utkání s Polskem - nic jednoduchého. Pro hráče, realizační tým i fanouška peklo. Nastoupit v rozhodujícím utkání proti domácímu týmu, žádný med. Paradoxně si myslím, že tíhu okamžiku neunesli domácí, tedy polský mančaft. Kde byl Piszczek a Blaszczykowski? Na té straně si vybavuji jen Pilaře s Limberským.

Ale popořádku. Viděno z pozice bezchybného Petra Čecha (doufám, že tyhle rukavice jsi mezi diváky nezahodil), obrana = podtržená jedna. Krajní obránci, moderna, výkony z říše snů. O těchto postech se píše: "Dopředu můžeš, dozadu musíš." Limberský a Gebre to mají v krvi asi následně: "Dopředu musíš a dozadu, to je automatické."

Střed obrany silný, nepropustný a jistý. Velkou a zásadní roli v tomto smyslu odehrál na úrovni evropské extratřídy opět Tomáš Hübschman. Jiráček a Pilař, to bylo pohlazení, balzám, odhodlání. Každý jejich kontakt s míčem na mě působil jako řev lva, kterého nosí na prsou.

Dvojice Kolář a Plašil jako by místy měla na sobě plášť od princezny Arabely, což by až tak nevadilo. Problém byl v tom, že ten knoflík u krku měli oba zapnutý. Častá neviditelnost byl původní jev jejich hry. Kluci zlatí, u krku rozepnout nebo přičarovat Rosického! A Milan vepředu. Už třetí zápas v řadě dřel a v jeho případě ten náš lev škrábal, kousal, burácel, zkrátka byl a je hladový.

A je tu změna. Fanoušek ocenil Milanův výkon potleskem ve stoje a ze hřiště přilétlo mezi diváky to samé, tomu říkám výměna respektu na dálku. Kluci, odpočiňte, naberte sílu a ve čtvrtek ať už soupeř bude ten, nebo ten, praštíme ho koštětem (mám devítiměsíční holčičku, tak se mi hlavou často honí tenhle typ básniček). Jsme s vámi a jdeme dál. Kluci, jste borci!

Hlavní zprávy

Nejčtenější články