Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cílem zůstává postup, ubezpečil Plašil po přípravě na Řecko

Vratislav - Fotbaloví reprezentanti dva dny před duelem s Řeckem na mistrovství Evropy trénovali ve Vratislavi za "zavřenými dveřmi". Za úvodní vysokou porážkou 1:4 s Ruskem v zahajovacím utkání se už nechtějí ohlížet, nepovedený duel rozebrali už v sobotu při večerní analýze. Hráči po dnešní dopolední přípravě vyrazili na oběd na vratislavskou radnici na pozvání starosty Rafaľa Dutkiewicze.

Jaroslav Plašil s novináři
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ještě v sobotu na fotbalistech byla znát frustrace z úvodního debaklu od ruského týmu, dnes už hráči národního týmu spíš dávali najevo odhodlání před druhým zápasem s Řeckem. "Za Ruskem jsme už udělali tlustou čáru. Byla by blbost se v tom pitvat dál, když jdou zápasy v tak rychlém sledu po sobě. Teď už myslíme jen na Řecko," řekl útočník Tomáš Pekhart.

"Chceme na první zápas zapomenout. Ale z těch chyb, co jsme udělali, se musíme samozřejmě ponaučit. Máme sílu, abychom to zvládli. Všichni v to věříme. Nejsme v jednoduché pozici, ale musíme vyhrát a být zase ve hře. Pořád na postup máme," podotkl záložník Jaroslav Plašil.

Rád by zažil příběh jako jeho předchůdci v reprezentaci před 16 lety, kteří na Euru v Anglii také první duel nezvládli, ale nakonec dokráčeli až do finále. "Samozřejmě je turnaj lepší začít výhrou, ale v roce 1996 se taky nevyhrálo a pak postoupilo... Takže proč ne my," prohlásil Plašil.

Jeho víra v úspěšný úterní scénář pramení z toho, že český tým už několikrát v minulosti sílu v kritické situaci ukázal. Plašil si dobře vybavuje kritiku, která se na tým valila už během kvalifikace. "Těžkými věcmi jsme si už mnohokrát prošli, všichni se teď dáme dohromady ještě víc. Na konci kvalifikace jsme třeba museli vyhrát v Litvě a také se to povedlo. Teď to snad bude to samé," věřil třicetiletý středopolař.

Je nám líto, video expirovalo.
Uzavřený trénink českého týmu před Řeckem

Fotbalisté strávili při přípravě na hřišti necelou hodinu a půl. Kouč Michal Bílek měl k dispozici všechny hráče. Zatímco v sobotu na tréninkový stadion v Oporowské ulici dorazily asi čtyři tisícovky fanoušků, dnes hráči na uzavřeném stánku měli úplný klid. Národní tým se ještě nevěnoval nácviku taktiky, to prý přijde na řadu až během pondělka.

Údajně nejsou vyloučeny změny v sestavě: šanci by mohl dostat bek David Limberský, v základní sestavě se zřejmě udrží Tomáš Hübschman, který do prvního zápasu naskočil až od druhého poločasu. "Byl jsem připravený hrát proti Rusku, jsem připravený i teď. Je na trenérovi, jestli dostanu šanci," uvedl Limberský po tréninku. Pak si hráči už jeli plnit společenské povinnosti za vratislavským starostou na předem domluvenou recepci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články