Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Češi už na ME nesmí prohrát, jinak jedou domů

Praha - Čeští fotbalisté si po vysoké prohře 1:4 s Ruskem zavařili. V dalších dvou zápasech základní skupiny A už tím pádem nesmějí prohrát, jinak automaticky na mistrovství Evropy končí. Pokud by naopak v polské Vratislavi slavili dvakrát vítězství, čeká je čtvrtfinále.

Počty jsou jasné. Ze čtyř základních skupin Eura postupují do čtvrtfinále vždy dva první celky tabulky. Pro českou reprezentaci to znamená jediné – neprohrát s Řeckem a následně s Polskem.

"Začátek Eura jsme si určitě představovali jinak. Je to obrovské zklamání, ale nikdo nepanikaří. Je to turnaj a teď potřebujeme zahrát dobrý zápas s Řeky," řekl Tomáš Hübschman.

Má pravdu. Pokud by Česko vyhrálo, výběr trenéra Michala Bílka by měl pomyslnou polovinu práce za sebou. Při další výhře nad Polskem by pak hráče čekalo kýžené čtvrtfinále. Ale na tyhle sny je zatím ještě brzo.

Může se totiž stát, že nároďák jednou remizuje a jednou vyhraje. Tehdy by se musel spolehnout na výsledky svých soupeřů. Pokud by sborná uhrála čtyři body, sveze se s ní česká reprezentace.

Kdyby naopak Rusko nepravděpodobně nezískalo ani bod, Češi by šli do čtvrtfinále s Řeckem či Polskem - záleželo by na tom, s kým Bílkovi svěřenci uhráli remízu. Dvě české remízy by také znamenaly postup, ovšem za okolností, kdy si Rusko přičte šest bodů.

Ve vzduchu také visí i varianta tři týmů po čtyřech bodech. Navíc rozhodují předem určená kritéria pravidel šampionátu, jako vyšší počet vstřelených gólů ve vzájemných zápasech či celkové skóre ze všech utkání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články