Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Celé Staroměstské náměstí sledovalo boj českých fotbalistů

Praha - Velké napětí prožívaly večer stovky fanoušků české fotbalové reprezentace na pražském Staroměstském náměstí. Oblečení v národních barvách či s vlajkou namalovanou na tváři sledovali na velkoplošné obrazovce boj českého týmu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem.

Staroměstské náměstí fandí
zdroj: ČT24

Naděje zhasla v 79. minutě zápasu, kdy jediný gól utkání hlavou poslal do české branky Cristiano Ronaldo. V moři natěšených příznivců české reprezentace se téměř ztrácela drobná Maria da Olivareová z portugalské Sintry. S portugalskými vlaječkami na tvářích a mezinárodním osmičlenným "fanklubem" svých přátel byla ale už v prvním poločase velmi sebevědomá. "Nebojíme se, nikdo nám nic neřekne. A kdyby, tak každého přeperu," smála se dívka, která do Prahy přijela před rokem studovat a nyní zde pracuje. "A stejně dneska vyhrajeme," dodala a jak se o více než hodinu později ukázalo, měla pravdu.

České vášně na náměstí naplno propukly už ve druhé minutě při první vážnější akci národního mužstva. Fanoušci, mezi kterými nechyběla řada dobře naladěných turistů z celého světa, tleskali nejen útočným akcím českých hráčů, ale i zákrokům brankáře Petra Čecha. Nad hlavami vlály vlajky, několikrát vzplála i dýmovnice. Pískotu se naopak dočkali dva portugalští hráči, kterým rozhodčí Howard Webb v polovině první půle hry krátce za sebou udělil žluté karty. Hromadný úlevný povzdech následoval po dvou Ronaldových střelách do tyče. Příznivci nezanevřeli na hráče ani po portugalském gólu a pokřiky jako "Hoši bojovat!" nebo "Češi, Češi" je povzbuzovaly i v závěru zápasu. Hlavní část ze zhruba tisícovky diváků z náměstí odešla už krátce po prohraném utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články