Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čechům přišly na Staromák fandit tisícovky fanoušků

Praha/Vratislav - Nejen většinu restaurací a barů, čeští fanoušci zaplnili i pražské náměstí. Více než dva tisíce příznivců národního týmu přišly fandit českým fotbalistům v jejich repríze na fotbalovém Euru. I přes deštivé počasí měli fanoušci důvod k radosti. Fotbalisté dokázali udolat řecký tým 2:1 a uchovali šanci na postup ze skupiny. Zaplněný Staromák jejich výkon náležitě ocenil.

Fanoušci v Praze
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Stovky fanoušků dnes vyrazily i přímo do Vratislavi. Zatímco před úvodním duelem fotbalového mistrovství Evropy s Ruskem čeští fanoušci bouřlivě skandovali už na pražském hlavním nádraží, na zápas s Řeckem cestovali speciálně vypraveným vlakem už v méně bujaré náladě. Tradiční skandování "Češi, Češi" se začalo ozývat až po překročení polských hranic. Přímo ve Vratislavi měli čeští fanoušci nad těmi řeckými velmi výraznou početní převahu.

Ani na nádraží se hromadně neskandovalo, jako tomu bylo v pátek. Největší ovace sklidil legendární fotbalista Antonín Panenka, který se jako patron vlaku podepisoval přímo na nástupišti. "Ahoj Tondo, to je tvůj vlak, co? Díky za něj," volali fanoušci z okýnek, když se vlak rozjížděl.

Po překročení polských hranic pak při zastávce na nádraží v Miedzylesie opustila přibližně stovka příznivců vlak a zasloužila se o první hromadná skandování, ke kterému se přidali i fanoušci vyklánějící se z okýnek. Kromě "Češi, Češi" také poprvé zaznělo "My to Euro stejně vyhrajem".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články