Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čechova minela připomněla zápas s Tureckem z Eura 2008

Vratislav - Nepříjemná vzpomínka na osudnou chybu z minulého evropského šampionátu v zápase s Tureckem vytanula na mysli českému reprezentačnímu brankáři Petru Čechovi, když podobně chyboval v duelu ME s Řeckem. Zatímco tehdy ale nechycený centr znamenal porážku a vyřazení z turnaje, tentokrát pouze pomohl Řecku snížit na konečných 2:1 pro Česko. Po utkání přiznal, že šlo čistě o jeho chybu zaviněnou zbrklostí. "Musím se přiznat, že je to poprvé, co jsem si na tu chybu proti Turecku vzpomněl. Také to bylo mistrovství. Říkal jsem si ale, že tehdy to bylo až v závěru, zatímco teď je ještě hodně času, takže to tentokrát dopadne jinak," řekl po utkání.

Petr Čech
zdroj: ISIFA

Kiks vyrobil v 53. minutě, kdy zavolal na Tomáše Sivoka, aby mu centr přenechal. Míč však kvůli kontaktu se Sivokem nezachytil a řecký útočník Gekas pohodlně uklidil míč do odkryté branky. "Chyba je samozřejmě moje. Tomáš zareagoval tak, jak má obránce na brankářovo zavolání," přiznal Čech. "Tomáš se zastavil správně na moje zavolání, ale já tam chtěl být rychle, protože jsem si myslel, že Gekas půjde se mnou, ale nešel. Takže jsem klidně mohl počkat, nechat míč prolétnout kolem Tomáše a v klidu ho chytit. Byl jsem zbytečně rychlý," popsal gólman Chelsea.

Těší ho alespoň, že se chyba neprojevila na jeho dalším výkonu. "To je pro mě pozitivní. Chyba na mně nezanechala žádný následek a dohrál jsem to, jak jsem chtěl. Vím, že to mohlo vypadat komicky, ale někdy se to ve fotbale zkrátka stává. Věřím, že jsem si to vybral a že už něco takového v průběhu turnaje nepřijde," dodal.

Po utkání daroval smolné rukavice jednomu z fanoušků, ale odmítl, že by to udělal proto, že ho brankářské vybavení zklamalo. "Ne, rukavice za to nemohly. Dres jsem ale dát nemohl, tak jsem chtěl fandům dát alespoň něco. Byli pro nás velkou oporou a vytvořili nám domácí prostředí," děkoval Čech fanouškům.

Rovněž věří, že kapitán Tomáš Rosický zažehná problémy s achillovkou a bude připravený na závěrečný duel skupiny s Polskem. "Já věřím, že se dá do pořádku. Tři dny je dlouhá doba. A když ne, tak třeba bude fit do čtvrtfinále. Kdyby chyběl, tak budeme chtít postoupit i pro něj," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články