Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Byl to jen trénink, mírní Komňacký nadšení po výhře nad Štýrskem

Bad Waltersdorf (Rakousko) – Za českou fotbalovou reprezentací je čtvrtý den soustředění v Bad Waltersdorfu. Ve středu večer si hráči zpestřili pravidelné tréninky před mistrovstvím Evropy modelovým utkáním proti výběru Štýrska. Svěřenci Michala Bílka jej porazili 7:1. Asistenti František Komňacký a Jakub Dovalil si neoficiální utkání pochvalovali. Důvodem byla kromě gólové potence i početná divácká kulisa. Komňacký však zároveň upozornil, že oficiální přípravný zápas teprve přijde.

Bílkovi asistenti František Komňacký a Jakub Dovalil
zdroj: ČT4

"Lidí se sešlo hodně. Pro místní kraj je to možná trochu společenská událost, že sem přijede reprezentační mužstvo," řekl Komňacký České televizi. "Byl tady Arsenal, Borussia Dortmund, Werder Brémy," vypočítal Dovalil s tím, že místní jsou na fotbalové hemžení zvyklí. "Přijdou se podívat rádi, protože pokaždé nemusí vidět tolik dobrých fotbalistů na jednom místě," dodal.

Podle Komňackého se fotbalisté na zápas, v němž proti českému výběru nastoupilo i několik hráčů druhé rakouské ligy, nijak zvlášť nepřipravovali. "Ani sestava a rozestavení nekopírovalo to, co by mělo nastat v prvním soutěžním zápase. Mělo to tréninkový charakter, aby hráči byli dostatečně zatíženi," řekl bývalý trenér Jablonce, který možná zamíří do - teď už prvoligové - Jihlavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Soustředění před EURO 2012

"Že tam byli hráči, kteří hrají druhou rakouskou ligu, jsme ani nevěděli. Utkání splnilo účel. Ráno jsme nacvičovali útočné akce, něco z toho se tam už objevilo," doplnil Dovalil. Češi nastoupili v rozestavení 4-4-2, na Euru tomu tak ale s největší pravděpodobností nebude. "Bylo to o tom, aby všichni hráli. Máme tu 19 zdravých hráčů a z toho jsou čtyři útočníci," objasnil Komňacký, proč hráli s dvěma útočníky.

Na zápas přijelo i několik skautů. Nechyběli zástupci polské a ruské strany, na tribuně seděli i další. V sobotu čeká reprezentaci duel s Izraelem, a to už tréninková záležitost nebude. "Některé věci budeme chtít vyzkoušet, aby se zapojili hráči, kteří měli teď volno. Můžeme střídat jen šest hráčů, takže budeme i víc modelovat a připravovat na to, co nás čeká na Euru," nastínil Komňacký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články