Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bílek: Jsem v kolonce neoblíbený trenér

Vratislav (Polsko) - Fotbalovým reprezentantům stále kazí dojem z výhry nad Řeckem na evropském šampionátu, že část jejich fanoušků na stadionu znovu pískala na útočníka Milana Baroše a trenéra Michala Bílka. Hráči si prý takové reakce nedokážou vysvětlit. Zároveň také věří, že nálada v táboře českých příznivců bude po první výhře optimističtější.

Fotbalisté se na fanoušky vyčítavě obraceli už po prvním zápase s Ruskem, i když chápali jejich frustraci po debaklu 1:4. Po vítězství nad Řeckem už hráči tak shovívaví nebyli. "Bereme to tak, že když lidé pískají na někoho z našeho týmu, pískají na nás všechny. A všechny nás to zasáhne," řekl obránce Michal Kadlec. "Není to fér. A nechápu, kde se to vzalo. Jsme smutní, co se děje," dodal.

Obránce Tomáš Sivok si na Euru všímá rozdílů mezi českými a ostatními příznivci. "Irové třeba prohráli s Chorvaty, a jejich fandové jim stejně tleskali a pak slavili. Podobné to bylo po našem zápasu s Řeky. Ti fanoušci si Euro jedou užít, přenesou se i přes tu porážku. Naši fanoušci by si asi měli uvědomit, že Euro 2004 je minulost. Je tady už jiný tým, ne tak kvalitní," řekl Sivok.

David Limberský: "Asi je to v módě pískat na Baroše a trenéra. Proto to dělají všichni. Jak se říká: jdeme všichni sborem za tím prvním vo... Buď lidi mají pískat na všechny, nebo dát všem pokoj."

Baroš i Bílek se dočkali pískotu v zápasu s Ruskem, totéž se opakovalo ještě předtím, než začal duel s Řeky. "Kdyby aspoň pískali po nevydařeném zápase. Ale když se píská už před zápasem, nepřidá to nikomu," uvedl obránce David Limberský, který si proti Řecku odbyl debut na ME. "Je to zvláštní. Než odstartuje zápas, moderátor hlásí jméno našeho trenéra, a zatímco lidé na stadionu tleskají, naši fanoušci pískají. Člověku to hned zkazí náladu," řekl záložník Tomáš Hübschman.

"Jsem v kolonce neoblíbený trenér. Ale mnohem víc mě mrzí pískot vůči hráčům samotným," uvedl Bílek. Baroš, který uvažuje nad svým koncem v reprezentaci po šampionátu, má od svých parťáků plnou podporu. "Ale lidi si ho prostě vybrali a na zápas už jdou s tím, že na něj budou pískat. Je jasné, že mu určitě dochází trpělivost," uvedl Hübschman.

Reprezentanti přesto doufají, že jejich fanoušci po výhře nad Řeckem "otočí" a v sobotním rozhodujícím duelu s Polskem se celý tým dočká plné podpory. "Doufám, že lidi nebudou pořád nadávat," podotkl Hübschman. "Jasně, Rusko se nepovedlo, ale po Řecku se to už snad zlomí," přidal se Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články