Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Barošovo zranění není vážné, rozhodne se ve čtvrtek

Vratislav – Vyšetření ve vratislavské nemocnici potvrdilo, že svalové zranění Milana Baroše není vážné a proti Rusku by mohl nastoupit. Třicetiletý útočník sice vynechal dopolední trénink, v pátek by ale měl být podle lékařů připraven na utkání. Definitivně se rozhodne ve čtvrtek po posledním předzápasovém tréninku.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Baroš, který si zranění přivodil při úterním tréninku při střelbě, ve čtvrtek ještě absolvuje poslední předzápasový trénink a po něm se definitivně rozhodne, jestli bude trenérovi Michalu Bílkovi k dispozici. "Milan se už cítí podstatně lépe, ta akutní bolest odezněla. Projevil zájem jít ve čtvrtek na trénink se spoluhráči," řekl lékař reprezentace Petr Novák, který Baroše při vyšetření ve vratislavské vojenské nemocnici doprovázel.  

Hrát s Barošem, či bez něj, by podle reprezentantů znamenal velký rozdíl v herní taktice. "Jiné to každopádně je. Ale hlavně jde o to, že ostatní tři útočníci jsou typově odlišní než Bary (Baroš). Pokud by šel do zápasu někdo jiný, museli bychom tomu uzpůsobit i styl hry," narážel brankář Petr Čech na skutečnost, že zatímco Baroš preferuje hlavně nahrávky za obranu, Pekhart, Necid a Lafata jsou spíš zakončovatelé do pokutového území. 

Útočník Galatasaraye Istanbul se nyní podle lékařů bude věnovat intenzivní rehabilitaci. Lékaři národního týmu považují po dnešním vyšetření ultrazvukem a magnetickou rezonancí za klíčové, že v Barošově svalu není žádná trhlina ani do něj nekrvácí.

"Zaplaťpánbůh se to nepotvrdilo. Nemusíme tak uvažovat o tom, že by mistrovství pro Milana skončilo. Pokud by tam svalová ruptura byla, tak samozřejmě ano. Teď to bereme tak, že sval má natažený," uvedl šéflékař reprezentace Petr Krejčí. "Budeme pokračovat v intenzivní rehabilitační i medikamentózní léčbě. Jde o to, sval uvolnit," poznamenal Krejčí.

Lékařský tým záměrně s Barošovým vyšetřením čekal až do dneška. Pokud by jej útočník podstoupil už v úterý těsně po zranění, vyšetření těsně následující by nemuselo odhalit úplné poškození svalu.

"Na mistrovství světa 2006 jsme vyšetření u svalového zranění Honzy Kollera provedli moc brzo. Pokud jsme nyní předpokládali možnou svalovou rupturu s tvorbou hematomu, musíme dát čas tomu, aby se tam hematom vytvořil. Hodinu po úraze by tam nemuselo být patrné nic. Takže jsme vyšetření naprosto úmyslně dělali až dnes," vysvětlil Krejčí.

Lékaři zatím nechtějí spekulovat o tom, jaké šance dávají Barošovi pro případný start v pátečním zápase. "Pokud budeme zvažovat, aby nastoupil, tak musí ve čtvrtek mít plnou zátěž při tréninku. Uvidíme, jak se Milan bude cítit ve čtvrtek," dodal Krejčí. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články