Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Baroš má od lékařů zelenou

Vratislav – Start útočníka fotbalové reprezentace Milana Baroše v pátečním úvodním utkání mistrovství Evropy proti Rusku je i přes úterní svalové zranění pravděpodobný. Baroš bez potíží a úlev zvládl celý dnešní večerní trénink ve Vratislavi, kde se zápas odehraje. Trenér Michal Bílek tak doufá, že kanonýr z Galatasaraye Istanbul bude k dispozici.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Baroš si po poslední přípravě nestěžoval na žádné problémy. "Trénink zvládl bez problémů, na nic si nestěžoval a má od nás zelenou. Léčba bude pokračovat, ale vypadá to velmi dobře. Dál je to už jen na trenérovi," řekl lékař českého týmu Petr Krejčí.

"Všichni věříme, že bude v pořádku, že po tréninku budu mít pozitivní zprávy," řekl Bílek ještě na předzápasové tiskové konferenci. Kdyby prý Baroš hrát nemohl, už má připraveny náhradní varianty. Na šanci čekají další útočníci Tomáš Pekhart, Tomáš Necid a David Lafata.

Baroš si zranění stehenního svalu přivodil v úterý, středeční vyšetření ale vyloučilo rupturu či krvácení do svalu.

Bílek kromě obsazení postu útočníka ještě včera večer váhal nad složením obrany. Do jejího středu se postaví buď Michal Kadlec, či Roman Hubník. Kdyby hrál Hubník, Kadlec by nastoupil na levém beku, odkud by odsunul Davida Limberského. "Pořád nejsem rozhodnutý. Nechci říkat, co pro koho hovoří. V pátek na taktické poradě se hráči sestavu dozví," dodal Bílek. S největší pravděpodobností trenér postaví Hubníka s Kadlecem.

Rosický: Cítím jemnou nervozitu, tak je to správně

Kapitán reprezentace Tomáš Rosický ve svém nitru velkými bitvami ošlehaného hráče cítí, že páteční první zápas mistrovství Evropy proti Rusku pro něj bude výjimečným okamžikem. Rosický věří, že podceňovaný český tým na šampionátu uspěje. "Na začátek mistrovství se strašně těším. Nejen já, ale celý tým. Je z něj cítit velké odhodlání," řekl Rosický.

Tomáš Rosický a Petr Jiráček
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Jednatřicetiletý záložník Arsenalu je na své čtvrté vrcholné akci, o Euro před čtyřmi lety přišel kvůli zranění. Přesto Rosický ani teď necítí žádnou rutinu. "Pořád je ve mně takové chvění, jemná nervozita jako před lety. A tak je to správně. Bylo by přece špatné, kdybych to v sobě před nástupem na hřiště neměl," pochvaloval si Rosický, předpokládaný lídr českého týmu.

Ví, že národní tým proti Rusku čeká těžký vstup do turnaje. "Rusové mají velmi zkušený tým, hrají dlouho pohromadě a v útoku mají silné individuality. Ale my si také věříme," uvedl Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články