Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Asi nejsem normální, ale Baroš patří do základu

Musím se k něčemu přiznat. Patřím asi k té největší menšině, která se v současné době v českém národě vyskytuje. Domnívám se totiž, že Milan Baroš patří do základní sestavy české reprezentace.

Vratislav Leszek
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Tak a je to venku… Ufff!!! V uplynulých dnech jsem na toto téma svedl nejednu zasvěcenou hospodskou disputaci a přiznám se, že jsem ve svém nejbližším okolí nenalezl jedinou názorově spřízněnou duši. Možná budu muset pozvat na pivko trenéra Michala Bílka, což je podle mého asi jediný člověk, který má v tomto směru stejný názor jako já. Jenže český kouč má teď naprosto jiné starosti než vysedávat ve vratislavských hospůdkách, takže mi nezbývá nic jiného než obhajovat svou pravdu proti velmi početné "Antibarošovské klice".

Proč si myslím, že česká reprezentační patnáctka do základu patří? No prostě proto, že lepšího útočníka momentálně nemáme. Jakkoliv je to smutná informace, tak je pravdivá! Bohužel…

Takže to vezměme hezky jméno po jménu. Většina "pivních trenérů," s kterými jsem byl v posledních dnech konfrontován, by na hřiště poslala místo Baroše Tomáše Necida. Jenže vytáhlý bombarďák z CSKA Moskva se poslední půlrok jen velmi pozvolna rozehrává po těžkém zranění kolena a snaží se najít svou někdejší formu. A co víc, nedává góly, což mi připomíná secí stroj, který neseje, a to je, řečeno slovy klasika, dost podstatná závada.

Koho tam máme dál? Davida Lafatu! Argument, že nedává góly, u nejlepšího českého ligového ostrostřelce neobstojí, nicméně je otázka, jestli skutečnost, že jablonecký útočník je schopen rozstřílet například České Budějovice či Slovácko (omlouvám se oběma týmům, ale použil jsem první dva, které mi přišly na mysl) je dostatečnou kvalifikací pro nominaci do reprezentačního základu. Já se domnívám, že ne, i když spousta "rádobyodborníků" má opačný názor.

A do třetice Tomáš Pekhart… V tomto případě si troufám tvrdit, že pokud by měl někdo mít alespoň minimální nárok nahradit Milana Baroše, tak je to právě urostlý borec z 1. FC Norimberk. Jenže Tomáš Pekhart potřebuje k sobě do útoku ještě někoho, sám se svým stylem hry bude na hrotu útoku naprosto ztracený a svým způsobem úplně na nic.

No a jsme tam, kde jsme byli. Kdo jiný než Milan Baroš, útočník, který hraje kvalitní zahraniční ligu a v ní vcelku pravidelně dává góly, muž s bezpočtem mezinárodních zkušeností a respektem ostatních hráčů, forvard, který, ať se to komukoliv líbí, či nelíbí, na sebe v každém zápase poutá dva až tři soupeřovy obránce a dělá tak prostor ostatním spoluhráčům. To, že nedává v reprezentaci tolik gólů jako například před osmi lety v Portugalsku, je sice pravda, nicméně není to jen chyba Milana Baroše. Je třeba si uvědomit, že aby mohl využít svých předností, potřebuje dostat správný míč do prostoru, což se momentálně děje opravdu jen zřídka.

Tak, teď jsem to ze sebe vysypal úplně všechno a jsem zvědavý, co na to řekne český fotbalový národ. Nedělám si ale iluze, že bych se setkal s nějakým přílišným porozuměním. Prostě Baroš je momentálně persona non grata a každej, kdo se ho zastává, je divnej. Takže to berte tak, že asi opravdu nejsem normální… 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články