Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Anglie naznačuje základní sestavu

Londýn - Anglie uzavřela nominaci na Euro 2012 a rozdala hráčům čísla na dresech. Ty také do značné míry naznačují, s kým bude reprezentační trenér Roy Hodgson počítat do základní sestavy.

Trenér anglické reprezentace Roy Hodgson
zdroj: ČT24 autor: Alex Livesey/Getty Images

V nominaci anglického kádru není příliš překvapivých jmen, za zmínku například stojí nečekané zařazení Stewarta Downinga. Levý záložník Liverpoolu v sezoně nezaznamenal ani jeden gól a nepřipsal si žádnou asistenci, přesto s ním Hodgson kvůli zkušenostem do širší sestavy počítá. Na Euro se dostal také mladičký talentovaný záložník Arsenalu Alex Oxlade-Chamberlain, který by měl oživovat hru z lavičky.

Do týmu se kvůli zranění nedostal středopolař Garreth Barry, na jeho místo byl povolán univerzální Phil Jagielka z Evertonu. Ve výběru překvapivě nefiguruje pravý obránce Manchesteru City Micah Richards, z kádru anglického mistra také chybí křídelník Adam Johnson či útočník Chelsea Daniel Sturridge. Reprezentovat odmítl Michael Carrick, učinil tak proto, že v týmu nechtěl být pouze do počtu.

Hlavní kontroverzi však vzbudilo nepovolání Rio Ferdinanda. Jeho bratra Antona měl v říjnu loňského roku rasisticky urážet John Terry, nicméně disciplinární jednání s obráncem Chelsea by mělo nastat až po šampionátu. Roy Hodgson se však při výběru kádru podle svých slov ohlížel "pouze na fotbalové důvody."

Čísla na dresech, která dnes potvrdila anglická fotbalová asociace, napovídají o tom, jak by měla vypadat základní sestava. Jasno je o brankářské jedničce Joe Hartovi, v obraně by měli nastoupit zprava Johnson, Cahill, Terry a Cole. Místa v záloze podle čísel patří Youngovi, Gerrardovi, Lampardovi a Walcottovi, v útoku by při Hodgsonově oblíbeném rozestavení 4-4-2 měli nastoupit Rooney a Carroll. Útočník Manchesteru United však bude v prvních dvou zápasech chybět kvůli disciplinárním problémům a jeho místo by tak měl zaujmout Defoe či Welbeck.

Nominace Anglie na Euro 2012

Brankáři: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham), Jack Butland (Birmingham City)

Obránci: Glen Johnson (Liverpool), John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole (všichni Chelsea), Phil Jagielka, Leighton Baines (Everton), Joleon Lescott (Manchester City), Phil Jones (Manchester United)

Záložníci: Steven Gerrard, Stewart Downing (oba Liverpool), Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain (oba Arsenal), Ashley Young (Manchester United), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Frank Lampard (Chelsea)

Útočníci: Wayne Rooney, Danny Welbeck (oba Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermaine Defoe (Tottenham)

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články