Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Advocaat: Obě strany si zaslouží pochvalu

Varšava – Zklamaní byli po remízovém utkání s Polskem hráči Ruska. Případné vítězství by jim zaručilo postup do další fáze turnaje. Nyní musí uhrát minimálně remízový výsledek v následujícím utkání s Řeckem. Trenér Rusů Dick Advocaat litoval, že jeho tým neudržel vedení, přestože si vypracoval více šancí.

Trenér Rusů Dick Advocaat
zdroj: ČTK/AP autor: Sergey Ponomarev

Trenér ruského týmu Dick Advocaat byl přesvědčen, že velkou roli sehrálo domácí prostředí. "Myslím, že Rusko bylo lepším týmem než Polsko, ale výsledek je pro nás dobrý, protože podpora čtyřiceti tisíc lidí je velká výhoda. Připadali jsme si jako při venkovním utkání, takže musíme akceptovat jejich krásný vyrovnávací gól," konstatoval nizozemský kouč.

Mrzelo ho, že jeho tým nenavázal na jasnou výhru 4:1 z úvodního duelu s Čechy a neudržel těsné vedení. "Opravdu jsem si myslel, že tento zápas skončí 1:0, protože jsme ho dlouho kontrolovali. Pokud mám být objektivní, tak musím říct, že oba týmy tvrdě pracovaly, ale Rusko mělo více držení míče a vytvořilo si více šancí. Obě strany si však zaslouží pochvalu," vyzdvihl Advocaat, jenž svůj výběr považuje za nejlepší celek dosavadního průběhu šampionátu.

Přestože ruský kapitán Andrej Aršavin na konci vypadal velmi vyčerpaně, rozhodl se ho kouč nechat na hřišti až do konce. "Byl to jeden z našich nejnebezpečnějších hráčů. Udělal sice pár chyb v defenzivě, ale byl velmi ostrý na míči. Myslel jsem na to, že ho vystřídám, ale vždy, když byl u míče, tak se něco stalo," doplnil čtyřiašedesátiletý trenér.

Ignaševič vysvětlil, proč se proto neopakoval scénář z prvního zápasu ruské reprezentace s českým týmem. "Češi v prvním poločase zaostávali o dva góly, ale Poláci v úterý prohrávali jen o jeden. Ani v této situaci neotevřeli obranu. Na rozdíl od Čechů bránili úporně svou polovinu a zachytávali naše protiútoky," řekl obránce.

Ignaševič přiznal, že výsledek souboje s Polskem ruské hráče zklamal. "Měli jsme dobrou šanci rozhodnout o postupu už v úterý. Zklamání je tudíž nasnadě." Ruští fotbalisté nechtějí v rozhodujícím závěrečném utkání základní skupiny s Řeckem přenechat iniciativu soupeři.

Řekové navíc potřebují k postupu do čtvrtfinále vítězství, což ruskému týmu otevírá možnosti protiútoků. "Přenechat jim iniciativu ale nehodláme. Řekové se snaží poměrně jednoduše dostat míč do pokutového území soupeře. Doufám, že jim to překazíme. Na měkčím terénu je ale obtížné hrát celý zápas kombinačně, mnohé proto bude záviset na obětavosti a vůli," uvedl obránce Sergej Ignaševič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články