Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

A je to...

Fotbalové šílenství jménem EURO 2012 ještě ani nezačalo a česká fotbalová reprezentace si už stihla dát vcelku luxusního "vlastňáka"! Klid, fotbalový fanoušku, nejedná se o vlastní gól v pravém slova smyslu, kdy hráč omylem přelstí vlastního gólmana. Tady jde o něco malinko jiného, i když i tak je to docela povedená trefa do vlastních řad...

Leszek Vratislav
zdroj: ČT4

Oč se jedná? O postavičky dvou hlavních protagonistů kultovního seriálu A je to!, které si tým, respektive brankářské duo náhradníků Drobný - Laštůvka, vybral jako své neoficiální maskoty. Identifikace českých fotbalistů s dvojicí katastrofických řemeslníků a opravářů se může jevit jako poněkud symbolická, to v případě totálního výbuchu na Euro, anebo také jako sympatická forma sebeironie. Ostatně průvodní melodie populárního večerníčkového seriálu bude na stadionu ve Vratislavi znít pokaždé, když český tým vstřelí branku. Tak to hráči vymysleli, tak to chtějí a tak to také mají...

A ve světle toho se pak jeví jako vcelku logické, že s sebou do Polska Bílkovi hoši vezou oba šikuly v plyšovém vyvedení a replikách českých dresů. Proč ne?! A když už se oba kutilové dostali do nominace, tak pochopitelně jeli i na soustředění do Rakouska a nemohli chybět na společné týmové fotografii. A tady se už pomalu začíná rýsovat výše zmiňovaný "vlastňák"!

Prakticky okamžitě poté, co svět obletěly snímky českých fotbalistů spolu s Patem a Matem, ozvali se fotbalové asociaci vlastníci autorských práv obou populárních postaviček. Že prý to takhle nejde, a že tedy fotbalová federace bude muset hezky platit. Z dobře informovaných kruhů dokonce proskočily informace, že ve hře byla částka okolo čtvrt milionu korun, a to jen za to, že se Rosický a spol. nechali vyfotografovat s dvěma plyšáky… Inu, není nad to, žít v plně fungující tržní společnosti.

Jak nakonec celá kauza dopadla, dobře informované zdroje neříkají, každopádně nějaká ta kačka ze svazové pokladny určitě za Pata a Mata padla. Takže i když se ještě ani nekoplo do míče, Češi jsou už v mínusu. Naštěstí ne bodově, protože to je asi důležitější. Každopádně nezbývá než si říct: …A je to!

Hlavní zprávy

Nejčtenější články