Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zraněného Baránka nejspíš nahradí proti Srbsku navrátilec Kalas

Praha - Čeští fotbalisté do 21 let se v sobotním utkání na mistrovství Evropy proti Srbsku budou muset nejspíš obejít bez stopera Jana Baránka, který má po úvodní prohře 1:2 s Dánskem naražená žebra. Nahradit by ho mohl Tomáš Kalas, který je trenérovi Jakubu Dovalilovi k dispozici po odpykání trestu za tři roky starou červenou kartu.

Jan Baránek v utkání s Dánskem
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Že se vracím, to ještě neznamená, že budu hrát," řekl Kalas, s nímž se do sestavy může vrátit i útočník Václav Kadlec, jenž také pykal za vyloučení z baráže s Ruskem. "Pokud oba nastoupíme, tak doufám, že pomůžeme. Kluci na nás dají, ale zase nejsme nějací bohové, aby nás na slovo poslouchali," dodal.

Kalas zdůraznil, že jeden nebo dva hráči nedělají tým. "Už před turnajem jsme říkali, že to budeme muset strhnout týmovostí," uvedl. "Proto doufám, že jak teď všichni tvrdí, že nemáme šanci, tak společně ukážeme, že můžeme porazit Srby a hrát o postup," přidal.

Tomáš Kalas
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Český tým přišel o výhru nad Dánskem ve druhém poločase, kdy se nechal zatlačit a soupeř dvěma góly skóre otočil. "Možná nás trochu podcenili, vždyť po přestávce hráli úplně jinak než v prvním poločase. To byli zralí na ručník, a kdyby skončil 3:0 pro nás, tak by se nikdo nedivil," uvedl Kalas.

Je nám líto, video expirovalo.
Baránek má naražená žebra, proti Srbsku možná nenastoupí

Stoper londýnské Chelsea, který v uplynulé sezoně hostoval v Middlesbrough, si také nemyslí, že by českým hráčům došly síly. "Zápas se nehrál v nějak oslnivém tempu. Naopak Dánové běhali 60 minut bez míče a pak se to obrátilo. A když jsem viděl, jak Vestergaarda (dánský stoper) chytají v 80. minutě křeče, tak si spíš myslím, že plné zuby toho měli oni," uvedl.

Český tým teď čeká Srbsko, které na úvod remizovalo 1:1 s favorizovaným Německem. "Zápas ovlivnila rychlá branka Srbů a pak také červená karta pro Německo. Tím vyloučením to bylo hodně zkreslené, ale i do té doby byli Srbové víc než vyrovnaným soupeřem Německa," řekl Kalas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články