Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žolík Anglie Lingard: Díky výhře jsme zavřeli pusu spoustě kritiků

Olomouc – Pětaosmdesát minut dobývala anglická ofenzíva obranu Švédska bez úspěchu. Klíč na dobře organizované seveřany našel až střídající Jesse Lindgard, který krásnou ranou rozhodl o vítězství 1:0. Zároveň svému celku zajistil důležité tři body v boji o postup do vyřazovací části evropského šampionátu. "Věděli jsme, že to nebude nic lehkého. Ale ukázali jsme týmového ducha a že můžeme vyhrávat těžké zápasy," prozradil anglický záložník po zápase. 

Jessie Lingard
zdroj: ČTK/EMPICS

Po porážce s Portugalskem ho trenér Anglie Gareth Southgate posadil na lavičku a úvod duelu se Švédskem tak Jesse Lindgard sledoval pouze z lavičky náhradníků. Mladý hráč reprezentace však ukázal, jak se bojuje o pozici v základní jedenáctce.

"Byl jsem zklamaný, když jsem zjistil, že jsem mezi náhradníky, ale musíte se snažit pomoci týmu ať už jste v základní sestavě, nebo jen na lavičce," řekl Lingard, kmenový hráč Manchesteru United, který na jaře hostoval v druholigovém anglickém Derby County.

Nejsvětlejší moment Lingarda, který na hřiště nastoupil v pětapadesáté minutě, přišel v samotném závěru. Pět minut před koncem utkání se k němu odrazil rohový kop, Lingard si na hranici vápna zpracoval míč na prsa a ránou z první trefil přesně k tyči. "Hned mě napadlo, že budu střílet, a naštěstí míč skončil v bráně. Naše branka Švédy odrovnala a už jsme vedení udrželi," prozradil mladý záložník.

Vstřelenou brankou vyvrcholil tlak, který Anglie měla víceméně po celý zápas, ale dlouho její ataky ztroskotávaly na dobře pracující obraně severského týmu. "Věděli jsme, že musíme vyhrát a že to nebude nic lehkého. Ale ukázali jsme týmového ducha a že můžeme vyhrávat těžké zápasy," uznal střelec jediného gólu.

Tři body vrátily Angličany do boje o postup do semifinále a udržely je ve hře o vysněný titul. Podle Lingarda zároveň pomohly odpovědět na kritiku, která se na ně po prvním utkání na anglickou jednadvacítku hrnula. "Měli jsme odhodlání a dokázali jsme to. Díky tomu jsme spoustě kritiků zavřeli ústa," dodal. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články