Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zase spolu. Lvíčata připravuje stará garda Bejbl, Suchopárek, Kouba

Zell am See – Před necelými dvěma týdny odehráli exhibiční zápas připomínající památné finále z mistrovství Evropy 1996. Nyní se už pilně věnují soustředění o generaci mladších hráčů, chystajících se také na evropský šampionát, ale ten do jednadvaceti let. S Radkem Bejblem jsou v realizačním týmu také asistent Jan Suchopárek a trenér brankářů Petr Kouba. "Je to výhoda. Známe se dlouho, odehráli jsme toho spolu hodně," je rád Bejbl, který svou roli patrona mužstva bere vážně.

"Jsem navíc jedním z asistentů trenéra Jakuba Dovalila, ale mám i některé společenské povinnosti. Musíme se např. zúčastňovat společenských akcí, když jsou mezistátní zápasy. Uvidíme, co to bude všechno obnášet během mistrovství Evropy," řekl Bejbl. Třeba dnes připravoval do tréninku nafukovací panáky. "Je třeba pomoct, kde se to zrovna hodí, navíc kustod je tu teď sám," vysvětlil.

Lukáš Masopust je rád, že zrovna čtvrteční trénink byl volnější. "Byly nějaké nácviky, ale v úterý a středu to bylo hodně náročné, i kvůli vedru," řekl záložník Jablonce, kam v zimě přestoupil z Jihlavy. "Formu na Euro snad mít budu. V Jihlavě jsem byl zraněný, pak mě koupil Jablonec, tam mi trvalo, než jsem se rozehrál. Je tam velká konkurence," zhodnotil s tím, že je v Baumitu spokojený. "A až odehraju mistrovství, uvidí se, co bude," dodal hráč, který má nejraději pozici pravého záložníka. "Tam se cítím nejlépe, ale jsem schopen zahrát i levého beka. Jen se musí trochu víc bránit."

Masopust jde podle svých slov do všeho naplno. "Tak mě to učil táta, musím, takhle je to vždycky. Na Vysočině se to nosí," usmíval se. V pátek čeká mužstvo volno a plánuje, že s některými spoluhráči vyrazí do města. "Někteří budou kout pikle. My si půjdeme zahrát golf a odreagujeme se," dodal Bejbl.

Toho trochu trápí plánovaná absence Václava Kadlece, Ladislava Krejčího a Pavla Kadeřábka. Hráči se připravují s dospělou reprezentací před kvalifikačním duelem s Islandem a k jednadvacítce se připojí až v Praze, těsně před Eurem. "Věříme, že utkání odehrají co nejlépe a ve zdraví se vrátí," řekl Bejbl.

Dobře si uvědomuje, že pozice hráčů v reprezentaci je v klubech rozdílná. "Někdo hraje víc, někdo během jara moc nehrál. Není to tedy stejné, nemají stejnou zátěž, ale my se je snažíme připravit, mluvit s nimi. Čeká je vrchol jejich kariéry, je potřeba je zkoncentrovat a připravit tak, abychom uspěli," zdůraznil.

Bejbl je rád, že většina utkání ME jsou už vyprodaná. "Doufáme, že nám to pomůže, pro kluky to bude velká podpora." Masopust se těší třeba na vystoupení proti Srbsku na Spartě. "Před dvaceti tisíci diváky jsem ještě nehrál. Ale důležité je, že tam bude moje rodina," zvážněl.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Masopust napodobuje finesu Josefa Němce
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články