Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zápas s Itálií jsme si rozebrali, s Albánií už to bude jiné, věří Bořil

Spravit si náladu před evropským šampionátem a po debaklu s Itálií chtějí fotbaloví reprezentanti v přípravě s Albánií. Obránce Jan Bořil věří, že jejich výkon bude po všech stránkách lepší než v Boloni, kde tým kouče Jaroslava Šilhavého dostal čtyři góly. Hlavní podle něj bude zlepšit držení míče a komunikaci na hřišti. Zápas můžete sledovat od 19:45 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

"Zápas s Itálií jsme si rozebrali. Víme, že jsme všichni hráli špatně, bylo to ve všech směrech špatné. Víme, jaké jsme udělali chyby a co musíme zlepšit proti Albánii a v dalších zápasech," řekl při on-line tiskové konferenci Bořil.

Český celek podle něj potřebuje zlepšit všechno. "Proti Itálii se nám nic nepodařilo. Žádná kombinace, ztráceli jsme balony. Doufám, že s Albánií to už bude úplně o něčem jiném. Že si vyzkoušíme spoustu věcí, taktiku, co jsme si řekli. Hlavně abychom hráli s míčem a ne bez balonu. To bude alfa a omega, neztrácet balony," poznamenal Bořil k utkání s celkem, který v sobotu remizoval s Walesem 0:0. Italský kouč týmu Edoardo Reja, chce v Praze hrát aktivněji než v Cardiffu.

Sílu českého týmu i celkově EURO řešil nový Fotbal fokus podcast, který naleznete také na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

"Proti Itálii jsme hráli de facto bez balonu. Proto jsme měli těžké nohy. Když se běhá bez balonu, je to složité. Byli jsme roztažení, vůbec jsme mezi sebou nekomunikovali. Nikdo nikomu nic neřekl. Od zítřka to musíme zlepšit, komunikace na hřišti je asi nejvíc," dodal třicetiletý kapitán Slavie.

Po náročné sezoně v klubu se obránce cítí fyzicky dobře. "Mám rád, když jsem v zátěži a hraji. Je jasné, že proti Itálii to nebylo ono, to jsme všichni viděli. Před zápasem s Itálií jsem trénoval pět dnů, předtím jsem měl deset dní volno. To se na tom podepsalo, teď už to bude lepší," věřil Bořil.

"Bylo to specifické mít takhle deset dní volno, zažil jsem to poprvé. Trochu jsem si odpočinul fyzicky i psychicky. Ale těšil jsem se sem hrozně. Myslím, že to dáme. Připravíme se na Euro a chceme udělat nějaký úspěch," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články