Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žádný nesoulad. Vrba s Dovalilem popřeli napětí kvůli nominacím

Praha - Trenér reprezentačního A-mužstva Pavel Vrba a kouč jednadvacítky Jakub Dovalil popřeli napětí ve vzájemných vztazích ohledně nominace a využívání fotbalistů. Po uplynulých zápasech svých týmů se sešli, vyjasnili si postoje a potvrdili platnost dříve nastavených pravidel. Tedy že přednost má nadále áčko. "Mezi oběma týmy není nesoulad," uvedli ve společném prohlášení.

Ilustrační foto

O napětí mezi oběma reprezentacemi se začalo mluvit poté, co si trenér jednadvacítky Dovalil při přípravných zápasech s Anglií a Portugalskem posteskl, že ani jednou neměl v přípravě na červnový evropský šampionát na domácí půdě k dispozici nejsilnější tým.

Naposledy mu chyběli Ladislav Krejčí s Václavem Kadlecem, kteří zůstali s A-týmem po sobotním zápase kvalifikace mistrovství Evropy proti Lotyšsku i pro úterní přípravný duel na Slovensku a jednadvacítka je nemohla využít proti Portugalcům. Scházel navíc zraněný Pavel Kadeřábek.

Z prohlášení Pavla Vrby a Jakuba Dovalila: "Po právě skončených reprezentačních akcích byla na společném setkání znovu potvrzena platnost dříve nastavených nominačních pravidel. Na nich se ani v blízké budoucnosti nic měnit nebude."

Zřejmě na Dovalilova slova reagoval Vrba před zápasem na Slovensku tím, že někteří možná nechápou, že přednost má A-mužstvo. Ve stejném duchu o den později mluvil po jednání výkonného výboru asociace také generální sekretář Rudolf Řepka.

Nyní se oba trenéři sešli a situaci si vyjasnili. Prioritou je nadále A-tým, který 12. června bude hrát zápas evropské kvalifikace na Islandu. Jednadvacítce 17. června začíná domácí evropský šampionát.

"Kritéria jsou jasně daná. Do nominace reprezentačního A-týmu, který 12. června sehraje utkání na Islandu, mohou být zapojeni i hráči, kteří věkově spadají do kategorie do 21 let, ale jejich forma a aktuální výkonnost je v daný moment oprávní k zařazení do A-týmu. Pokud tito hráči zmíněnou akci s A-týmem absolvují, okamžitě po návratu do Česka budou již 13. června k dispozici jednadvacítce a její závěrečné přípravě na mistrovství Evropy," uvedli trenéři.

Do obou týmů mohou vedle Kadlece, Krejčího a Kadeřábka spadat i útočník Matěj Vydra či brankář Jiří Pavlenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba vzkazuje Dovalilovi: Áčko má přednost
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články