Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vyprosil si standardku a zařídil bod. Povinnosti nejmladšího ale plním nadále, přiznal Karabec

Nejmladší bere rozlišováky. Nejmladší bere balony. Nejmladší bere pití. Na tyto a podobné pokyny už je Adam Karabec zvyklý ze Sparty a stejně to má i na probíhajícím mistrovství Evropy do 21 let. Na povinnostech sedmnáctiletého talentu nic nezměnila ani standardní situace, po níž Češi v úvodním utkání šampionátu s Itálií vyrovnali na konečných 1:1.

Slavící fotbalisté české jednadvacítky
zdroj: REUTERS autor: Borut Zivulovic

"Je to asi všude stejné. Jak v áčku, tak i tady. Nejmladší má svoje povinnosti, různě musí nosit a odnášet věci. Občas maximálně padne nějaký vtípek, ale nic strašného to není. Myslím, že po včerejšku zůstalo všechno stejně," řekl Karabec.

Příjemně ho překvapilo, když ho trenér Karel Krejčí do prvního utkání Eura nasadil do zahajovací jedenáctky. "Dozvěděl jsem se to až v den zápasu, takže jsem neměl ani čas být nervózní. S tím úplně problém nemám, takže jsem se snažil být v klidu. Překvapilo mě to, ale byl jsem za to strašně rád, že jsem dostal šanci a mohl si zápas užít," uvedl Karabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "21" - Itálie "21"

V duelu s Itálií musel požádat Michala Sadílka, aby mu dovolil zahrát standardní situaci. "Zeptal jsem se Sádi, jestli bych to mohl zkusit. On mi řekl, že tuhle kopne a další mi nechá. Asi za deset nebo sedm minut jsem šel. Byl jsem rád, že to můžu kopnout, naštěstí se to takhle povedlo," konstatoval talentovaný středopolař.

Po jeho centru do šestnáctky v 75. minutě zasáhl míč hlavou bránící Maggiore a poslal ho nechytatelně do vlastní branky. "V první chvíli jsem si říkal, že to bylo krátké. Když jsem viděl, že to netrefil čistě, tak mě napadlo, že by to mohl prodloužit a někdo by se třeba ještě našel. Nakonec to dal skoro do šibenice sám," popsal Karabec.

Od začátku proti Italům nastoupil také jeho o rok starší spoluhráč ze Sparty stoper Martin Vitík, jenž v jednadvacítce debutoval. "Jsme spolu na pokoji, mluvili jsme o tom dost před zápasem. Oba jsme se na to těšili, byli jsme odhodlaní s Italy něco uhrát. Měli jsme radost za bod, i když výhra by byla lepší. Ale zas s ohledem na soupeře jsme to docela zvládli," uvedl záložník s 23 prvoligovými starty a třemi góly.

České mužstvo v sobotu čeká klíčový souboj s domácím Slovinskem, které na úvod ME podlehlo obhájcům zlata ze Španělska 0:3. Ze skupiny postoupí do čtvrtfinále dva nejlepší celky. "Tenhle zápas asi bude úplně zlomový k našemu případnému postupu. Myslím si, že k tomu i tak přistoupíme. Nenecháme jim nic zadarmo a půjdeme do toho od začátku s tím, že chceme vyhrát," prohlásil Karabec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články