Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Tři body = semifinále. Švédi i Portugalci mohou na ME slavit předčasně postup

Olomouc/Uherské Hradiště – Již po druhých zápasech skupiny B může být jasné, jaké týmy si zahrají na mistrovství Evropy do 21 let semifinále. Pokud Švédsko proti Anglii a Portugalsko s Itálií navážou na úvodní výhry a získají opět tři body, zajistí si s předstihem účast v semifinále. Angličané a Italové ale nechtějí podruhé selhat a zaváhání z prvních zápasů touží napravit. Přímý přenos utkání Švédsko - Anglie sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 18:00. Duel Itálie - Portugalsko pak od 20:45.

Slavící fotbalisté švédské reprezentace do 21 let
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Anglie jako jediný z osmi týmů v úvodním zápase šampionátu neskórovala a střelecky naprázdno vyšla po dlouhých sedmnácti utkáních. Trenér Gareth Southgate ale věří, že se jeho výběr z porážky 0:1 s Portugalci oklepe a Švédy v neděli porazí. "Stále si myslím, že jsme dost dobří na to, abychom postoupili. Nyní je už samozřejmě mnohem méně prostoru na chyby, ale o tom je celý turnaj," konstatoval čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Švédové byli před turnajem podle bookmakerů největším outsiderem, proti Itálii ale ukázali bojovnou tvář, když je nesrazil ani nepříznivý stav 0:1 a oslabení a zvítězili 2:1. Případná výhra nad Anglií by je senzačně posunula do semifinále. "Obrat s Itálií nám dodal obrovské sebevědomí, ale zůstáváme na zemi. Anglie je i přes úvodní prohru pořád velkým favoritem," řekl trenér Hakan Ericson.


Itálie proti Švédsku nedokázala potvrdit roli favorita, byť vedla 1:0 a hrála přesilovku. Po lehkovážném výkonu prohrála a navíc pro utkání s Portugalskem přišla o záložníka Stefana Sturara, který dostal červenou kartu.

"Musíme na zápas se Švédskem zapomenout a soustředit se na Portugalsko. Musíme k utkání přistoupit úplně jinak a ukázat, že jsme jiný tým, který chce stále postoupit," uvedl italský kapitán Matteo Bianchetti.

Portugalci porazili na úvod Anglii, když dokázali ubránit i zřejmě největší hvězdu turnaje útočníka Harryho Kanea. "Porazit na začátek tak silný tým, jako je Anglie, je skvělé. Ale pořád je to jen první zápas a skupina je otevřená. Proti Italům to bude o to těžší, že určitě budou chtít napravit úvodní porážku se Švédskem," podotkl střelec vítězného portugalského gólu záložník Joao Mário.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články