Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér Německa Hrubesch: Do turnaje jsme vstoupili až druhým poločasem

Praha - Němečtí fotbalisté do 21 let podle svého trenéra Horsta Hrubesche v úvodním utkání mistrovství Evropy se Srbskem (1:1) začali hrát až ve druhém poločase. Balkánský tým, který se v sobotu utká s českým výběrem, byl se středeční remízou s největším favoritem turnaje spokojený, přestože závěrečnou dvacetiminutovku dohrával v početní výhodě.

Horst Hrubesch
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Na Letné padly oba góly už v úvodních 17 minutách, na vedoucí trefu Filipa Djuričiče rychle odpověděl Němec Emre Can, ale Srbové měli v první půli mnohem víc šancí a jednou trefili i břevno. "Musím pochválit srbský tým, který nás v prvním poločase hodně zatlačil. Hráli velmi kompaktně a my neměli žádné odražené míče," řekl Hrubesch.

Po změně stran se Němci zlepšili a přes vyloučení Christiana Güntera měli v závěru šance na druhou branku. "My jsme do turnaje vlastně vstoupili až ve druhém poločase. Začali jsme hrát ve správné rychlosti a na konci jsme mohli i vyhrát," uvedl čtyřiašedesátiletý kouč. "Chtěli jsme zvítězit, ale první zápasy nikdy nejsou lehké a na konci nás bylo o jednoho méně. Remíza je v pořádku, v dalších zápasech však musíme hrát lépe," doplnil záložník Can.

Srbové remízu označili za cenný výsledek. "Za bod proti tak skvělému mužstvu musíme být rádi. Před zápasem by remízu většina z nás brala. Máme slušnou šanci na postup," konstatoval střelec gólu Djuričič. "Mohli jsme být po jejich vyloučení agresivnější, ale na druhou stranu jsme v prvním poločase ztratili dost energie a nebylo to jednoduché," doplnil Djuričič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články