Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Těžké, nikoli neřešitelné. Lvíčata hrají se Španělskem o čtvrtfinále ME

Fotbalová reprezentace do 21 let utkáním proti Španělsku uzavře skupinovou fázi mistrovství Evropy. Svěřencům trenéra Karla Krejčího zajistí čtvrtfinále vítězství nad úřadujícími šampiony, za určitých okolností jim k postupu může stačit i remíza. Ve slovinském Celje se hraje od 21:00, přímý přenos sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz a v HbbTV.

V zamotané skupině B jsou před třetím kolem ve hře všechny čtyři týmy. Španělsko vede tabulku se čtyřmi body, Česko je se dvěma body a skóre 2:2 druhé, třetí Itálie má rovněž dva body a skóre 1:1, poslední Slovinsko získalo bod. Do osmičlenného play-off, které se uskuteční ve druhé části turnaje od 31. května do 6. června, postoupí dva nejlepší celky skupiny.

Český tým posune dál výhra bez ohledu na souběžně hraný duel Itálie - Slovinsko. Remíza by "Lvíčatům" stačila jen v případě, že i druhý zápas dopadne nerozhodně. Poté ale potřebují mít více vstřelených gólů než tým z Apeninského poloostrova.

V případě rovnosti bodů i skóre by rozhodlo o čtvrtfinalistovi disciplinární kritérium, které zatím vyznívá mnohem lépe pro Čechy. Ti dosud obdrželi pět žlutých karet, Italové nasbírali devět žlutých a čtyři červené karty.

Krejčího svěřenci v sobotu remizovali 1:1 s domácími Slovinci a zopakovali úvodní výsledek s Itálií. I ve druhém utkání na Euru pomohl českému mužstvu k bodu vlastní gól soupeře po změně stran. "Zápas se Slovinci musíme hodit za hlavu. I když to bude se Španěly těžká dřina, máme to ve vlastních rukách. Když vyhrajeme, můžeme postoupit," řekl ofenzivní univerzál Ondřej Lingr.

"Určitě budou mít obrovskou sílu, s tím všichni počítáme. Ale my rozhodně nic nebalíme, nepřijeli jsme si sem zahrát fotbal, ale postoupit. Věřím, že existuje nějaká možnost je porazit, pořád můžeme postoupit i skrz remízu," doplnil záložník Pavel Šulc.

Španělé po úvodním triumfu 3:0 nad Slovinskem remizovali bez branek s Itálií. Tým "La Rojita" neprohrál sedmnáctkrát za sebou od června 2019, v posledních sedmi duelech navíc neinkasoval. Španělsko ovládlo tři z posledních pěti ME do 21 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Slovinsko U21 - Česko U21

"Jsou tam spíš samé superlativy, ale určitě je nějaká cesta, jak s nimi hrát. Bude třeba hrát odvážně, vyhnout se chybám a třeba se spolehnout i na standardní situace, které Španělé tolik neřeší," upozornil asistent trenéra Jiří Kohout.

"Nechci říkat, že brání špatně. Ale oni si tam prostě stoupnou, nějak to odbrání a natolik si věří, že budou v zápase dominovat. Pro nás to může být velká zbraň. Ale samozřejmě také nějaké standardky musíme mít," dodal Kohout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články