Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělsko na balonu nepřehrajeme. Musíme je znervóznět, plánuje Krejčí

Před startem mistrovství Evropy měl dvě přání. Nasbírat v úvodních dvou duelech ve skupině čtyři body a v závěrečném zápase mít šanci na postup do čtvrtfinále. První se kouči české jednadvacítky Karlu Krejčímu nesplnilo, druhé ale ano. Sám ovšem moc dobře ví, jak těžká mise "Lvíčata" v duelu proti favorizovanému Španělsku čeká. "Pokud nějaká šance existuje, byli bychom sami proti sobě, kdybychom tomu nevěřili," nevzdává se trenér. Přímý přenos sledujte v úterý od 20:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Karej Krejčí
zdroj: REUTERS autor: Borut Zivulovic

"Čeká nás zápas, ve kterém je potřeba naběhat spoustu kilometrů. Pokud chcete s takovým týmem uspět, musíte mít i dávku štěstí, plnit si určenou taktiku a být i odvážný směrem dopředu. Nebude to určitě jenom o bránění. Pokud budeme chtít hrát o postup, tak je potřeba nějakou branku vstřelit a trošku je znervóznit. Ale soupeř je extrémně těžký," řekl Krejčí na on-line tiskové konferenci.

Jeho svěřenci si v případě vítězství nad Španělskem zajistí účast ve vyřazovací fázi, která je na programu od 31. května do 6. června, remíza Česku může stačit podle výsledku souběžně hraného duelu Itálie - Slovinsko.

"Skupina je vyrovnaná a mohou postoupit všechny čtyři mančafty. Ale je nám jasné, kdo proti nám stojí a že to vůbec nebude jednoduché. Pro nás všechny je určitě výzva poměřit se s jedním z největších favoritů celého mistrovství, který přijel v hodně silné sestavě," uvedl Krejčí.

"Pokud nějaká šance existuje, byli bychom asi sami proti sobě, kdybychom tomu nevěřili. Uděláme maximum pro to, abychom zápas zvládli a pokusili se o postup," přidal kouč.

České mužstvo v obou dosavadních duelech na šampionátu remizovalo 1:1. Italové i domácí Slovinci navíc "Lvíčatům" pomohli vlastním gólem. "Před mistrovstvím jsem si v koutku duše přál čtyři body po dvou zápasech, takže dva body se Slovinskem mi trošku chybí. Přál jsem si, abychom v třetím zápase měli ještě o co hrát, takže to se splnilo," konstatoval Krejčí.

Španělé, kteří na Euru po výhře 3:0 nad Slovinskem remizovali bez branek s Itálií, neprohráli sedmnáctkrát za sebou a v posledních sedmi utkáních navíc neinkasovali. Tým přezdívaný "La Rojita" ovládl ME do 21 let ve třech z posledních pěti ročníků.

"Video jsem nedělal extrémně dlouhé, tam by bylo slyšet i spadnutí špendlíku. Kluci nejsou hloupí a vidí, jaká obrovská kvalita proti nim stojí," řekl Krejčí. "Na balonu jsou hodně silní. Myslet si, že takového soupeře přehrajeme, je bláznovství. Určitě budeme muset hrát odvážně dopředu, ale samozřejmě vycházet z dobré defenzivy," doplnil karvinský rodák.

Mrzí ho, že nemůže v úterý postavit nejsilnější možný tým. "Španělé tomu jdou naproti, na jednadvacítku se nebojí poslat to nejlepší z dané věkové kategorie. Musíme si uvědomit, že my to tady nemáme. Mrzí mě určitě absence Davida Zimy, Adama Hložka. Patří sem i Alex Král, nemáme Matouška. První tři jsou povýšeni do áčka a Honza se nedal zdravotně dohromady. Mít někoho z nich, tým by byl určitě silnější," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články