Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Southgate: Mužstvo udělalo pokrok. Rád bych ho vedl dál

Olomouc - Přestože fotbalisté Anglie do 21 let ve středu podlehli v Olomouci 1:3 Itálii a nepostoupili do semifinále mistrovství Evropy, trenér Gareth Southgate chce u reprezentace pokračovat a dodržet smlouvu do roku 2017.

Gareth Southgate
zdroj: Reuters

"Mám platný kontrakt a rád bych zůstal, ale poslední slovo nemám já," řekl Southgate, jehož tým skončil v moravské skupině B poslední, když porazil jen Švédsko (1:0) a prohrál s Portugalskem (0:1) i s Itálií.

"Myslím, že za poslední dva roky udělalo pokrok mužstvo i styl naší hry. Měli jsme velké individuální úspěchy, i na tomto turnaji se blýskli dva tři hráči. K tomu všemu přihlédnou lidé, kteří budou rozhodovat," přidal někdejší obránce.

Potřetí konec v základní skupině – důvody jsou různé

Angličané na třetím evropském šampionátu jednadvacítek za sebou skončili už v základní fázi. "Myslím, že to nemůžeme paušalizovat. Každý turnaj je unikátní, týmy i důvody vyřazení jsou pokaždé jiné," upozornil Southgate.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Itálie

"Na tomto šampionátu nám nepomohla zranění před prvním zápasem a proti Itálii jsme nezvládli dvě minuty. Ale takový je fotbal, musíte proměnit své šance a zastavit soupeře před vlastní brankou. To se nám nepodařilo," přidal čtyřiačtyřicetiletý kouč, kterému chyběl například zraněný nejlepší střelec kvalifikace Saido Berahino.

Kane: Jsme zničení

Hodně zklamaný byl z vyřazení útočník Harry Kane. Ten byl sice v každém zápase Anglie vidět, hodně střílel, ale nakonec nepotvrdil povedenou sezonu z Tottenhamu a nedal ani gól. "Jsme zničení, že se nám to jako týmu nepovedlo. Bylo pár věcí, které jsme na tomhle turnaji mohli udělat lépe. Myslím, že jsme se nedokázali dostat do formy z kvalifikace," uvedl Kane.

"Jsem zklamaný, že jsem neskóroval, protože jsme si šance vypracovali. Proti Itálii jsme mohli být možná chladnokrevnější v zakončení a šikovnější v šestnáctce soupeře," doplnil jednadvacetiletý hráč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články