Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rytíři Kladno - VHK ROBE Vsetín

Slovenská jednadvacítka si ME nezahraje, Švédové vyřadili Francii

Reggio Emilia (Itálie) – Slovenští fotbalisté do 21 let si na evropském šampionátu v Česku v příštím roce nezahrají. V dramatické odvetě baráže prohráli po sporných výrocích rozhodčího v Itálii 1:3 a po domácí remíze 1:1 v úvodním zápase na závěrečný turnaj nepostoupili. Na mistrovství budou nečekaně chybět i obhájci titulu Španělé, kteří vypadli se Srbskem.

Fotbalový míč
zdroj: ISIFA

Slováci, v jejichž základní sestavě nastoupili hráči z české ligy Hrošovský z Plzně a Pauschek z Bohemians 1905, vstoupili do odvety velmi špatně a už po čtvrthodině prohrávali o dvě branky. V páté minutě otevřel skóre Bernardeschi a pak proměnil penaltu Belotti.

Ve 34. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Duda a hosté šli do deseti. Přesto po poločase dokázali i v oslabení soupeře zatlačit a Lobotka povedeným lobem snížil.

V 73. minutě skotský rozhodčí Steven McLean nejprve nařídil pro Slováky penaltu, ale pak ji odvolal, což se nelíbilo kouči Ivanu Galádovi a sudí ho vykázali na tribunu. O pět minut později byl vyloučen také Zrelák a Italové proti devíti hostujícím hráčům zpečetili postup třetím gólem.

"Nikdy bych si nepomyslel, že na takovéhle úrovni by se takovým způsobem mohl poškodit náš tým a naše země. Víc to nekomentuji," citoval server sport.sk Galáda. "To, co předvedl rozhodčí, by se ve fotbale nemělo dělat," doplnil vyloučený Zrelák.

Itálie - Slovensko 3:1 (2:0)

Branky: 5. Bernardeschi, 15. Belotti z pen., 90. Longo - 63. Lobotka. První zápas: 1:1, postoupila Itálie.

Španělé ovládli poslední dva evropské šampionáty do 21 let, v Česku je ale fanoušci neuvidí. Tým z Pyrenejského poloostrova si přivezl z prvního utkání v Srbsku 0:0, jenže domácí odvetu nezvládl. V 31. minutě si dal Gaya vlastní gól a Španělé vyrovnali až v nastaveném čase. Vzápětí mohl vstřelit postupovou branku barcelonský Munir, jenže Dmitroviče nepřekonal a z protiútoku rozhodl o výhře Srbů 2:1 Kostič.

Vedle Itálie a Srbska si v baráži postup zajistily také Anglie, Dánsko, Německo, Portugalsko a Švédsko, které překvapivě vyřadilo Francii. Český výběr má z pozice pořadatelské země účast na šampionátu jistou. Los dvou základních skupin červnového turnaje se uskuteční 6. listopadu v Praze.

Další výsledky baráže o postup na ME

Německo - Ukrajina 2:0 (0:0)

Branky: 89. Volland, 90.+1 Bittencourt. První zápas: 3:0, postoupilo Německo.

Chorvatsko - Anglie 1:2 (1:1)

Branky: 38. Livaja - 9. Moore, 73. Hughes. První zápas: 1:2, postoupila Anglie.

Portugalsko - Nizozemsko 5:4 (2:2)

Branky: 50. a 66. Ricardo, 13. Rubén Vezo, 20. Rubén Neves, 87. Bernardo Silva - 64. a 89. z pen. Aké, 15. Weghorst, 45.+2 Kongolo. První zápas: 2:0, postoupilo Portugalsko.

Španělsko - Srbsko 1:2 (0:1)

Branky: 90.+2 Sergi Roberto - 31. vlastní Gaya, 90.+3 Kostič. První zápas: 0:0, postoupilo Srbsko.

Island - Dánsko 1:1 (0:0)

Branky: 90.+3 Fridjonsson z pen. - 90. Thomsen. První zápas: 0:0, postoupilo Dánsko.

Švédsko - Francie 4:1 (2:0)

Branky: 3. a 35. Thelin, 71. a 88. Lewicki - 87. Kurzawa. První zápas: 0:2, postoupilo Švédsko.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články