Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Skalák Euro nakonec stihne, proti Dánům by mohl nastoupit v útoku

Praha - Záložníkovi Jiřímu Skalákovi už nic nebrání ve startu na ME hráčů do 21 let. Třiadvacetiletý fotbalista doléčil operované koleno a je jedním z adeptů na místo útočníka, které je pro trenéra Jakuba Dovalila posledním otazníkem v sestavě.

Jiří Skalák
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Skalák se operaci menisku podrobil koncem května. Na soustředění v Rakousku ještě trénoval sám, po návratu do Prahy už ale naplno trénuje s týmem. "Cítím se dobře, ale uvidíme, jak to bude vypadat a jestli naskočím od začátku, nebo jako žolík," řekl český reprezentant.

"Přece jen jsem tři týdny nehrál, takže i když jsem trénoval, tak výpadek v kondici být může," pokračoval záložník Mladé Boleslavi. Ztracenou fyzičku nabíral i během tří volných dní po návratu ze soustředění. "Byl jsem s kondičním trenérem v Jizerkách. Běhali jsme po horách i po lese a bylo tam krásně. V podstatě jsem si odpočinul," uvedl.

Koleno už prý Skaláka nijak neomezuje. "Ze začátku jsem se bál kopat levou, ale pak jsem zjistil, že to je v pohodě. Bolelo to tak tři dny po operaci, ale pak už se to zlepšovalo," dodal. "Bylo důležité, že to neotékalo, a nakonec jsem se mohl vrátit třeba i o pět dní dřív, ale nechtěli jsme to uspěchat," prohlásil.

Skalák kvůli zranění zmeškal i poslední dva přípravné zápasy s Ukrajinou. "Do prvního jsem určitě nemohl nastoupit a do druhého by to byl risk, protože noha byla pořád asi o centimetr užší," popsal bývalý hráč Sparty a vicemistr Evropy do 19 let z roku 2011.

Pro trenéra Dovalila je navzdory zdravotním potížím jedním z adeptů do útoku. Dalším jsou Tomáš Přikryl a Jan Kliment. "Co jsem trénoval, tak to bylo na hrotu, protože tam je ten post stále otevřený," uvedl Skalák. "Sice jsem zvyklý hrát na pravé záloze, ale cítím se dobře i v útoku," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články