Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šeterle: Watford stále Vydrův start nepovolil, ale naděje ještě žije

Uttendorf - Intenzivní vyjednávání o startu útočníka Matěje Vydry na domácím mistrovství Evropy do 21 let zatím žádný výsledek nepřineslo. Anglický Watford svému střelci zatím účast na šampionátu stále nedovolil, byť podle manažera reprezentace do 21 let Jaromíra Šeterleho naděje na Vydrův start ještě nepohasla. Reprezentace se ale už pomalu připravuje na absenci svého nejlepšího útočníka v situaci, kdy v prvním utkání základní skupiny bude chybět i potrestaný Václav Kadlec.

Vydra se k národnímu týmu nepřipojil ani druhý den soustředění v Rakousku a naděje na jeho účast na Euru je tak už jen mizivá. "Do této chvíle jsme nedošli s Watfordem k jakékoliv dohodě, ani přes anglickou asociaci. Nicméně stále domu dáváme ještě alespoň teoretickou šanci," uvedl manažer reprezentace do 21 let Jaromír Šeterle.

Vydrovo účinkování na ME do 21 let komplikuje hlavně fakt, že turnaj nepatří na seznam akcí, na které mají fotbalové kluby povinnost uvolňovat své hráče pro potřeby reprezentace. "Euro jednadvacítek bohužel nepatří do oficiálního kalendáře FIFA, na rozdíl třeba od přátelských zápasů seniorské reprezentace. Stejný problém je i u probíhajícího MS do 20 let. Právě tohle je jablkem sváru, že reprezentační celky musí jednat s kluby o uvolnění svých hráčů a stává se, že v tom nejsou úspěšné," vysvětlit Šeterle.

Jednadvacítka nemůže v úvodním utkání turnaje proti Dánsku počítat s potrestaným Václavem Kadlecem a jistý není ani start Jiřího Skaláka, který se zotavuje po operaci kolena a zatím netrénuje s míčem. "Nejen kvůli prvnímu zápasu je pro nás Matěj Vydra tak důležitý. Navíc ani Tomáš Přikryl, který by rovněž mohl alternovat v útoku, není úplně fit. Nechceme fňukat a samozřejmě se k tomu nějak postavíme, ale dokud je nějaká jiskřička naděje, tak ji chceme rozdmýchávat," ujistil Šeterle.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články