Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sadílek slovinský ročník už dvakrát porazil a říká: Budeme se víc tlačit do zakončení

Vyhlíží vítězný hattrick proti Slovincům. Český fotbalista Michal Sadílek už dokázal porazit Slovinsko v reprezentačních kategoriích do 17 i 19 let a v sobotu by rád zvítězil také s jednadvacítkou na mistrovství Evropy v druhém utkání skupiny B. Stěžejní duel o postup pro "Lvíčata" sledujte živě na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 17:50.

Na Slovinsko, které letošní šampionát hostí společně s Maďarskem, má příjemné vzpomínky. "Už jsme s tímhle ročníkem hráli dva zápasy. V tom prvním na Euru sedmnáctek to bylo nahoru dolů a vyhráli jsme 1:0. Druhý zápas jsme hráli v kvalifikaci v devatenáctkách, kdy jsme v první patnáctiminutovce otočili skóre z 0:1 na 2:1. Také to bylo otevřené. Čekáme náročný zápas a nepříjemného soupeře, který svou kvalitu má," řekl Sadílek.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího odstartovali turnaj středeční remízou 1:1 s Itálií, Slovinsko na úvod podlehlo obhájcům zlata ze Španělska 0:3. Do vyřazovací fáze, která se uskuteční od 31. května do 6. června, projdou dva nejlepší týmy ze skupiny.

"Samozřejmě víme, že jestli si chceme udržet nějaké postupové naděje, tak musíme zápas se Slovinskem zvládnout za tři body. Nálada je jako vždycky, jsme odhodlaní uspět a uděláme pro to maximum," uvedl jednadvacetiletý defenzivní univerzál, jenž v Liberci hostuje z PSV Eindhoven.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata si ve druhém utkání ME zahrají se Slovinskem

"Přemýšlíme určitě nad postupem, který je naším cílem. Ale soustředili jsme se na Italy. Chtěli jsme zvítězit, což nevyšlo. Ale zase to nebyl nějaký propadák, že bychom vyhořeli a dostali bůra. Teď můžeme jít s čistou hlavou do zápasu se Slovinskem, ten musíme zvládnout za tři body a pak se dívat dál," doplnil Sadílek.

Český tým se podle něj v sobotu pokusí o aktivnější hru než v duelu s Itálií. "Hráli jsme v jiném rozestavení, bez typických křídel. Šlo to vidět třeba v první půli, když jsme dostali nějaký centr, že to bez křídla bylo pro beky náročnější zavírat do vápna. Uvidíme, třeba proti Slovinsku nastoupíme zase ve starém rozestavení a budeme se víc tlačit do zakončení," uvedl odchovanec Slovácka.

Mladí reprezentanti musí ve slovinském Celje dodržovat přísná protiepidemická opatření a prakticky neopouští hotel, což ale pro ně není ničím novým. "Už jsme zažili koronavirovou bublinu, že musíme být pořád na hotelu. Při veškerých cestách na tréninky a zápasy musíme dodržovat určitá pravidla od UEFA. Je to náročné, ale už jsme si nějakým způsobem zvykli z kvalifikace," řekl Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články