Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ronaldo a spol. "přejeli" Izraelce, Fernandes střílel i nahrával

Poslední zápas před cestou za obhajobou titulu mistrů Evropy fotbalistům Portugalska vyšel skvěle. Deklasovali Izrael 4:0 i díky gólu kapitána Cristiana Ronalda, který si bilanci v národním týmu vylepšil na 104 branek a už jen pět zásahů ho dělí od vyrovnání reprezentačního rekordu Íránce Alího Daeího. Hned dvěma trefami přispěl v Lisabonu k výhře Portugalců Bruno Fernandes, který přidal ještě jednu asistenci.

Bruno Fernandes v zápase Portugalsko - Izrael
zdroj: ČTK/AP autor: Armando Franca

Izraelce v úvodním poločase dlouho držel brankář Ofir Marcian. Jeho neprůstřelnost ukončili Portugalci až ve 42. minutě. Joao Cancelo našel v šestnáctce volného Fernandese a ten otevřel skóre přízemní ranou.

Hned za dvě minuty Ronaldo po Fernandesově přihrávce prostřelil Marciana a pojistil domácí vedení. Šestatřicetiletý útočník Juventusu se 104. gólu dočkal ve 175. reprezentačním utkání.

Obhájci evropského zlata i po změně stran měli hru pevně pod kontrolou a v závěru dokonali izraelský debakl. V 86. minutě se trefil Cancelo a v první minutě nastavení uzavřel skóre Fernandes další výstavní ranou.

Portugalci vstoupí do šampionátu v úterý 15. června zápasem s Maďarskem v Budapešti, poté v nabité skupině F vyzvou Německo v Mnichově a úřadující mistry světa Francii znovu v Budapešti.

Přípravný zápas před mistrovstvím Evropy:

Portugalsko - Izrael 4:0 (2:0)
Branky: 42. a 90.+1 B. Fernandes, 44. Ronaldo, 86. Cancelo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články