Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Recept na Srby podle Dovalila: Aktivita, agresivita a méně ztrát

Praha - Trenér českých fotbalistů do 21 let Jakub Dovalil moc dobře ví, že v sobotu proti Srbsku bude hrát jeho tým o všechno. Pokud totiž český výběr na Letné prohraje, přijde o naději na postup do semifinále. Kouč však věří, že týmu pomůže návrat stopera Tomáše Kalase a útočníka Václava Kadlece, kteří první zápas s Dánskem vynechali kvůli trestu za červené karty.

Sport
zdroj: ČT4

"Počty jsou jasné, prohra znamená konec, zatímco výhra a remíza nás udrží ve hře. Je to stejné, jako kdybychom hráli pohár nebo Ligu mistrů. Chlapci vědí, že se jim nepovedl druhý poločas s Dánskem. Chceme navázat na ten první a pro výhru uděláme maximum," dodal.

Český tým proti Dánsku sice vedl, po přestávce ale pasivní hrou dovolil soupeři otočit skóre. "První půle byla v podstatě bez chyb. Po přestávce jsme zalezli, přestali jsme být agresivní a měli jsme příliš mnoho vynucených i nevynucených ztrát. Tím jsme se dostali pod tlak. Když tohle zvládneme, bude to bez problémů," uvedl Dovalil.

Šanci dostanou Kalas, Kadlec a nejspíše i Skalák

Porážka také přiměla českého kouče udělat několik změn v sestavě. Místo zraněného Jana Baránka nastoupí na stoperu Kalas, do útoku se vrátí Kadlec a šanci nejspíš dostane i Jiří Skalák, který proti Dánům odehrál po zranění jen pár minut ve druhém poločase.

"Na Dánsko jsme takhle byli domluvení, přestože se po operaci kolena dostal do kondice i do pohody. Otázka ale byla, jestli by vydržel celý zápas. Nakonec jsme se rozhodli, že takový rozjezd pro něj bude lepší. Zítra už ale bude připraven k zápasu," prohlásil Dovalil. Potíže se zády má ještě Martin Frýdek, nemělo by ale jít o nic vážného.

Krejčí trvalkou

Dovalil po zápase s Dánskem řešil, jestli nechat v základu záložníka Ladislava Krejčího, který marně hledá někdejší formu. "Měli jsme spolu pohovory. Navíc sám projevil velký zájem na Euru hrát a v přípravě pro to udělal maximum," řekl český kouč. "Žádný hráč neudrží formu deset let a na Láďu to bohužel přišlo na jaře, ale pořád je to hráč, kterému věříme. Formu má, jakou má, ale nemůžu ho jen tak vyndat. Věřím, že když bude hrát na domácím stadionu na Spartě, tak mu to pomůže," uvedl Dovalil.

Srbové nejsou jen techničtí, ale i disciplinovaní

Srbové v prvním utkání šampionátu remizovali s favorizovaným Německem. "Zápas jsme viděli, ale nesledovali jsme jen ten. Mapovali jsme celý rok a objevili jsme některé slabiny, kterých chceme využít," řekl Dovalil. "Srbové mají trochu jiný styl než Dánové, jsou techničtější a mají větší individuality. A také je zdobí, že jsou velmi disciplinovaní a organizovaní," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články