Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Platini: Celý turnaj byl velmi dobře zorganizovaný

Praha – Prezidentu UEFA Michelu Platinimu se organizace evropského šampionátu hráčů do 21 let zamlouvala. Pořadatelé si podle něj se všemi náležitostmi poradili, navíc se vedlo i fotbalistům na hřištích.

Je nám líto, video expirovalo.
Platini: Byl to skvělý turnaj

"Celý turnaj byl velice dobře zorganizovaný. Fanoušci si užívali hry. Stadiony jsou krásné, krásné bylo i počasí. Celý turnaj závisí hlavně na hráčích a ti hráli dobře, takže si myslím, že to bylo dobré," shrnul Platini v exkluzivním rozhovoru pro ČT.

Titul slaví poprvé v historii Švédové. Tým, který vyřadil v baráži Francii. "Jsem Francouz. Když vidím, kam se dostalo Švédsko, které porazilo v kvalifikaci Francii, je to něco zvláštního," podotkl Platini.

Před finálovým bojem zemřela jedna z českých i světových fotbalových legend Josef Masopust. Platini jej přitom ještě v neděli osobně navštívil, aby mu předal Cenu prezidenta UEFA. "Hovořil jsem i s jeho milou rodinou. Nebyl na tom moc dobře. Cítil jsem obrovský smutek. Kdybych věděl, že je v takovém stavu, chtěl bych mu dát tu cenu mnohem dříve, ale takový je život… Byl to skvělý člověk," pronesl Platini.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články