Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nepřijeli jsme si zahrát fotbal, ale postoupit. Sérii musíme prolomit my, věří před Španěly Šulc

Už skoro dva roky neprohráli. V posledních sedmi zápasech navíc neinkasovali jedinou branku. Španělská jednadvacítka díky těmto statistikám a také síle kádru budí na mistrovství Evropy pořádný respekt. Česká reprezentace ale musí k udržení naděje na postup ze skupiny vydolovat ze vzájemného utkání alespoň remízu a záložník národního týmu Pavel Šulc věří, že je to v silách "Lvíčat". Sám ze střetnutí obavy nemá a naopak ho považuje za nejdůležitější zápas kariéry. Přímý přenos sledujte v úterý od 20:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Pavel Šulc v dresu české jednadvacítky v utkání se Slovinskem
zdroj: REUTERS autor: Borut Zivulovic

Favorizovaní Španělé neprohráli sedmnáctkrát za sebou a v posledních sedmi utkáních navíc nedostali branku. "Budeme to asi muset prolomit my. Jsou prostě silní, ale my budeme dělat všechno pro to, abychom to zvládli a třeba jim dáme dva góly. Uvidíme," řekl Šulc.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího si v případě vítězství nad Španělskem zajistí účast ve čtvrtfinále, remíza jim může stačit podle výsledku souběžně hraného duelu Itálie - Slovinsko.

"Určitě budou mít Španělé obrovskou sílu, s tím všichni počítáme. Ale rozhodně nic nebalíme, nepřijeli jsme si sem zahrát fotbal, ale postoupit. Věřím, že existuje nějaká možnost, jak je porazit. Nebo pořád můžeme postoupit skrz remízu. Na ten zápas se všichni těšíme, já hrozně moc. Můžeme to zvládnout," prohlásil Šulc.

"Je to Euro jednadvacítek a proti Španělsku, které je podle mě nejsilnějším týmem šampionátu. Takže to určitě beru jako zatím největší zápas své kariéry. Ještě kdyby byl dobrý výsledek, to by bylo skvělé," doplnil dvacetiletý ofenzivní hráč.

Podle něj "Lvíčata" očekávají, že budou často bez míče. "Je to náročné i na psychiku, člověk se pořád musí posouvat a být v prostoru, kde musí být. Když tam jednou není, jsou toho schopní využít a okamžitě mají nějakou šanci nebo zakončení," upozornil Šulc.

České mužstvo v obou předchozích utkáních skupiny B s Itálií i domácím Slovinskem remizovalo 1:1 vždy díky vlastní brance soupeře. "V zápasech s Itálií i Slovinskem jsme dali gól ze standardky, i proti Španělsku na ně budeme spoléhat. Víme, že to je jedna z možností, jak je můžeme překvapit a vstřelit gól," uvažoval rodák z Karlových Varů.

Proti Itálii nastoupil od začátku na nezvyklé pozici krajního beka, do duelu se Slovinskem zasáhnul po změně stran jako náhradník do zálohy. "Chci určitě hrát každý zápas v základní sestavě. Trenér druhý zápas zhodnotil jinak, respektoval jsem to. V prvním zápase to bylo na beku zajímavé, nová zkušenost," konstatoval Šulc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články