Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Německo chce napravit zaváhání, Dánové mohou jít do semifinále

Praha – Mohou se stát prvním semifinalistou, v cestě ale stojí dost možná největší favorit turnaje. Dánští fotbalisté si v úvodním utkání šampionátu do 21 let poradili s českým výběrem a v případě dalšího tříbodového zisku by už měli jistotu postupu mezi nejlepší čtyřku turnaje. Jenže jejich soupeřem bude silný tým Německa, který bude chtít napravit remízové zaváhání z prvního duelu se Srbskem. Přímý přenos utkání Němcko - Dánsko sledujte od 20:45 na ČT sport a našem webu.

Kapitán německé jednadvacítky Kevin Volland
zdroj: ČTK/DPA

Německo, které má v sestavě jména Mark-André ter Stegen a Emre Can, zaváhalo hned na startu turnaje. Po velmi rozpačitém výkonu Němci vytěžili z utkání se Srbskem jen bod a navíc dohrávali bez vyloučeného Christiana Güntera.

"Víme, na čem jsme a co je potřeba zlepšit. Nás výkon ve druhém poločase je slušný základ, ale proti Dánsku musíme hrát ještě trochu lépe a být připraveni už od začátku," uvedl německý kapitán a útočník Kevin Volland.

Předpokládané sestavy:

Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Knoche, Schulz - Geis, Can, Leitner - Bittencourt, Meyer - Volland.

Dánsko: Busk - Scholz, Vestergaard, A. Christensen, Knudsen - L. V. Christensen, Höjbjerg, Nörgaard - Poulsen, Brock-Madsen, Sisto

Proti Dánům budou němečtí hráči nastupovat v pozici favoritů, přesto je nečeká snadný úkol. Seveřané prohráli jediné z posledních dvaceti utkání, ke kterým nastoupili, a řada hráčů má zkušenosti ze seniorského reprezentačního výběru.

Dánové v zahajovacím utkání s Čechy ukázali, že disponují nejen řadou kvalitních fotbalistů, ale i mentální silou, když dokázali ve druhém poločase výběr Jakuba Dovalila zatlačit do obrany a otočit nepříznivě se vyvíjející se skóre.

"Máme před sebou nejtěžší zápas ve skupině a v něm musíme hrát dobře celých 90 minut. Německo je asi největší favorit turnaje. Výhra nad českým týmem nám však do dalšího zápasu dodá sebevědomí," řekl kouč Dánska Jess Thorup. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Dánsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články