Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nejlepší střelec Kadlec: Snažím se to brát na sebe, i v kabině

Praha - Nejlepší střelec Fotbalových lvíčat, nejmladší střelec seniorské reprezentace a Talent roku 2010. To všechno jsou tituly, kterými se může pyšnit útočník reprezentační jednadvacítky a Eintrachtu Frankfurt Václav Kadlec. V medailonku, který představuje členy kádru do 21 let před domácím evropským šampionátem, hovoří o vysněném klubu.

S fotbalem začínal Kadlec v pěti letech v pražských Bohemians. "První tréninky byly krušnější, ale pak už to bylo dobré, protože mi to celkem šlo," říká. A šlo mu to natolik, že v roce 2007 zaujal zástupce anglického Liverpoolu, v jehož mládežnické akademii byl posléze na testech. O rok později již přestupoval teprve šestnáctiletý Kadlec do Sparty, která za něj v té době zaplatila rekordní sumu 10 milionů korun.

Záhy se dočkal ligového debutu, když zasáhl do závěru utkání s Příbramí. Poprvé v lize skóroval v téže sezoně do sítě Baníku Ostrava. Jeho premiérová trefa byla zároveň vítěznou. O dva roky později dosáhl hned na několik významných milníků. V rudém dresu se stal ligovým mistrem, v anketě Fotbalista roku získal titul Talent roku a svými výkony si vysloužil pozvání do seniorské reprezentace.

Dres národního "A" mužstva oblékl dokonce dříve než dres Fotbalových lvíčat a svého debutu se zhostil skvěle, když v kvalifikačním utkání na ME 2012 pomohl brankou k výhře 2:0 na půdě Lichtenštejnska. Stal se tak v 18 letech, 4 měsících a 22 dnech nejmladším střelcem seniorského národního mužstva.

Profil Václava Kadlece
zdroj: Fotbalovalvicata.cz

O měsíc později se představil také v týmu jedenadvacítky a situace se opakovala. První zápas a hned gól. Tentokrát trefa v přátelském utkání s Ukrajinou znamenala výhru 2:1.

Sezonu 2013/2014 zahájil Kadlec ještě na Spartě, ale nakonec se potvrdily spekulace a talentovaný útočník zamířil v průběhu srpna do bundesligového Frankfurtu. "Bylo to pro mě něco nového, pamatuji si, že jsem z toho byl hodně nervózní," vzpomíná Kadlec. Etabloval se ale velmi dobře, protože první gól zaznamenal ve svém novém působišti již ve druhém ligovém zápase. Bylo to do sítě Dortmundu a psalo se 1. září 2013.

Podívejte se na rozhovor s Václavem Kadlecem (zdroj: Fotbalovalvicata.cz):

V první sezoně ve Frankfurtu nakonec zasáhl do 29 zápasů, ve kterých vstřelil osm branek. Probíhající ročník zahájil také dobře, když v duelu s Wolfsburgem skóroval ve třetím kole hned po minutě pobytu na hřišti, v dalším průběhu sezony však příliš nenastupoval a v posledních dnech se proto v rámci hostování hovoří o jeho návratu do Sparty.

V reprezentačním týmu do 21 let naposledy zasáhl do listopadového přátelského utkání s Dánskem, ve kterém Kadlec na svém mateřském stadionu v Ďolíčku pomohl gólem k remízovému výsledku 2:2.

Zdroj
Fotbalovalvicata.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články