Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedvěd závidí Lvíčatům: Možná jsou jedinou generací, která domácí Euro zažije

Praha - Bývalý kapitán národního týmu Pavel Nedvěd mladým fotbalistům popřál hodně štěstí a přiznal, že Euro na domácí půdě jim moc závidí. Držitel Zlatého míče z roku 2003 navštívil Lvíčata na posledním tréninku před startem šampionátu. Domácí reprezentaci neřadí k favoritům, ale věří v překvapení.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Těžko klukům něco radit. Každá generace má svoje rituály a každá dělá fotbal jinak. Ale musí utvořit skvělou partu a bojovat a hrát jako nikdy, protože jenom to jim může zajistit nesmrtelnost, aby tady všechny porazili," prohlásil Nedvěd.

Dvaačtyřicetiletý bývalý záložník přiznal, že domácí Euro českým fotbalistům velmi závidí. "To bych s nimi hned vyměnil. Hrát mistrovství doma by se mi moc líbilo. Navíc možná jsou jedinou generací, která něco takového zažije. Asi těžko totiž budeme podobnou akci opět organizovat," uvedl.

Paralela s rokem 1996 – oba týmy outsidery

Český tým je před startem šampionátu považován za outsidery a Nedvěd vidí paralelu se seniorským mistrovstvím v roce 1996, kde národní tým nečekaně došel až do finále. "Spojitosti tady jsou, také my jsme tehdy měli velmi těžkou skupinu. Nikdo s námi nepočítal a Češi tady jsou v podobné situaci jako my," řekl.

Pavel Nedvěd:

"Objeví se tady skvělí hráči, kteří jsou ve špičkových evropských klubech. Fanoušci si to mohou přijít užít. Fotbal to bude nahoru dolů a bude kvalitní."

Stejně jako většina odborníků i Nedvěd považuje český výběr za outsidera. "Sice hrajeme doma, ale nejsme favorité. Velký úspěch bude, když postoupíme ze skupiny. Kluci budou muset podat výkon na hranici možností. Hodně napoví už zápas s Dánskem, které podle mě může být velkým překvapením mistrovství," uvedl.

Kromě české reprezentace bude Nedvěd, který po ukončení kariéry působí ve vedení Juventusu, sledovat také Itálii. "Chtěl bych vidět dva zápasy, ale ten první mi asi nevyjde. Máme tam čtyři hráče z Turína, takže je znám docela dobře. Myslím, že postavili velmi silný tým a patří k favoritům na zlato," dodal Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články