Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nečekaní švédští finalisté chtějí potrápit Portugalce

Praha - Finále turnaje hráčů do 21 let proti sobě staví dva výběry, o nichž se před šampionátem jako o kandidátech na titul příliš nepřemýšlelo. Speciálně to platí o Švédech, kteří byli považováni za největší outsidery. Nyní vyzvou ve finále v pražském Edenu Portugalsko. Přímý přenos i s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport a našem webu od 20:20.

Radost švédských fotbalistů do 21 let
zdroj: imago sportfotodienst

Švédsko do finále postoupilo po semifinálové výhře 4:1 nad Dánskem. "Vím, že to bude znít šíleně, když řeknu, že jsem nebyl s naším výkonem spokojen. Ale proti Portugalsku potřebujeme, jak se říká, 'přímý zásah' a já doufám, že to vyjde," věří Ericson.

Ještě výraznější výhru zaznamenali Portugalci, kteří si poradili s favorizovaným Německem 5:0 a připravili tak soupeři nejvyšší porážku v historii. "Byl to zápas, který vejde do dějin," řekl záložník William Carvalho. "Proti Švédsku to ale bude ještě těžší, protože půjde o finále. Jestli ale budeme hrát jako dosud, tak věřím, že to dobře dopadne," dodal.

Oba celky se na turnaji utkají už podruhé, v základní skupině skončil duel 1:1. Šlo o první vzájemný soutěžní zápas od mistrovství v roce 2004, kdy na sebe shodou okolností také narazily dvakrát. "Portugalsko v semifinále ukázalo, že má velmi dobrý tým. My jsme s nimi nedávno remizovali 1:1, a když v semifinále vyřadili skvělý německý výběr, tak to i nám dost zvedlo sebevědomí," prohlásil Ericson.

Pro oba výběry jde o druhou finálovou účast. Švédové neuspěli v roce 1992, Portugalci o dva roky později. Kromě titulu se bude ve finále hrát také o ocenění pro nejlepšího střelce šampionátu. Tím zatím je s třemi brankami český útočník Jan Kliment, o jediný gól za ním však zaostává švédská dvojice John Guidetti, Simon Tibbling a portugalský záložník Joao Mário.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články