Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na Euru se rozhodne o zbylých semifinalistech, šanci mají všichni

Olomouc/Uherské Hradiště – První dva semifinalisté jsou známi již od včerejška, o zbývající dvojici se rozhodne dnes večer. Ve skupině B jsou ve hře o postup všechny čtyři týmy, nejlepší pozici má vedoucí Portugalsko, kterému stačí proti Švédsku remíza a za určitých okolností může i prohrát. Naopak poslední Itálii nemusí v zápase s Angličany pomoci ani vítězství, zatímco tým Albionu potřebuje vyhrát nebo remizovat a doufat, že Švédové nezískají tři body. Přímý přenos utkání Anglie – Itálie sledujte od 20:45 na ČT sport, duel Portugalsko – Švédsko sledujte ve stejný čas na našem webu.

Harry Kane v dresu anglické jednadvacítky
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Portugalci zatím na turnaji jako jediní neinkasovali, na úvod porazili Anglii 1:0 a ve druhém duelu hráli s Itálií bez branek. Bod jim proti Švédům k postupu bude stačit určitě, a pokud Anglie remizuje s Itálií, mohou si dovolit i prohrát. "Je důležité, že jsme před posledními zápasy v čele skupiny, a věřím, že tam zůstaneme i na konci. Semifinále a postup na olympiádu, to by bylo skvělé," řekl záložník Bernardo Silva.

Švédsko bylo před Eurem největším outsiderem, ale teď nemá k postupu daleko. Do semifinále ho pošle vítězství a v případě výhry Itálie nad Anglií i remíza. Švédové mohou opět využít obránce Milosevice, který si odpykal trest za vyloučení z prvního duelu. "S Anglií jsme měli smůlu, že jsme dostali rozhodující gól v 85. minutě. Ale s Portugalskem to bude úplně jiný zápas, hráčům věřím," řekl švédský kouč Hakan Ericson.

Anglie s největší hvězdou turnaje útočníkem Harrym Kanem po úvodní prohře s Portugalskem pět minut před koncem zachránila vítězství proti Švédsku, a když s Itálií vyhraje, postoupí. Dál půjde i při remíze za předpokladu, že Švédové nezvítězí. "Naše sebevědomí šlo nahoru. Do zápasu s Itálií půjdeme naprosto soustředění a s vědomím, že když odvedeme dobrou práci, postoupíme," řekl střelec vítězné branky se Švédskem Jesse Lingard.

Itálie získala zatím jen bod a jako jediná ve skupině nemá situaci ve svých rukách. K postupu potřebuje nejen vlastní výhru, ale také to, aby druhý duel neskončil remízou. "Stále věříme, protože pořád máme šanci postoupit. Samozřejmě výsledek druhého zápasu nemůžeme ovlivnit, ale hlavně chceme zvítězit v tom našem," řekl kouč Itálie Luigi Di Biagio.

Postupující týmy se kvalifikují na olympijské hry. Výjimkou je Anglie, která na olympiádě nestartuje. V případě jejího postupu se o volné místo na hrách střetnou týmy z třetích příček. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články