Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spokojený Lavička: Po Itálii jsou dojmy krásné. Klíčové bylo střídání

Tychy (Polsko) - Trenér Vítězslav Lavička byl rád, že se reprezentace oproti úvodnímu utkání evropského šampionátu s Německem zlepšila prakticky ve všech činnostech a v druhém duelu skupiny porazila favorizovanou Itálii 3:1. Lavičkovi navíc perfektně vyšly změny a nasazení střídajících hráčů, kteří zápas rozhodli. "Zápas jsme odpracovali velmi dobře," uvedl bývalý trenér Sparty.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK/DPA autor: Jan Woitas

"Dojmy jsou teď krásné. Po prvním nevydařeném zápase jsme si vytyčili, že se potřebujeme zlepšit, protože jsme neukázali náš potenciál, čeho jsme schopni. Všichni kluci si to uvědomili, ať už to byli hráči na hřišti, nebo i celý tým včetně realizačního," řekl Lavička.

Kouč udělal oproti Německu tři změny v sestavě a všechny mu vyšly. "Potřebovali jsme něco změnit po prvním zápase. Snažili jsme se vyztužit střed pole, kde jsme věděli, že Italové hrají možná ještě agresivněji než Němci. Museli jsme vyřešit kraje obrany, bylo tam určité přeskupení. Přišli tři noví hráči, a to se podařilo," podotkl Lavička.

"Změny v sestavě se podařily pro celkový obraz hry, který se zlepšil. Byli jsme líp organizovaní, zvýšili jsme agresivitu a byli jsme více produktivní. V prvním zápase jsme šance nevyužili, dnes jich tolik nebylo, ale produktivita byla daleko větší. Vyšlo i střídání. To bych viděl jako klíčové momenty. A hnala nás i fantastická podpora z tribun, měli jsme domácí prostředí," ocenil Lavička.

Dokonale mu vyšlo střídání, vítězný gól na 2:1 totiž padl po spolupráci dvou čerstvých hráčů Tomáše Chorého a skórujícího Marka Havlíka. "Přestáli jsme šanci soupeře a pak se povedlo nasazení střídajících hráčů, kteří přinesli nejen novou energii, ale dokázali být u rozhodujících momentů," uvedl Lavička. "Oceňuji charakter týmu, je tam i faktor štěstí, ale kluci šli za vítězstvím," dodal.

Jeho celek po vítězství oživil naději na postup. K němu potřebuje vyhrát v závěrečném duelu skupiny nad Dánskem a záležet bude i na vývoji dalších skupin. "Myslím, že tento tým nemá hlavu vysoko v oblacích. Všichni dobře víme, co je ve hře třetí zápas proti Dánsku. Tím, že jsme to dnes zvládli a navíc jsme zvítězili dvoubrankovým rozdílem, tak se ta situace pro postup otevírá pro všechny týmy. Bude to ještě hodně zajímavé," doplnil Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články