Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenský premiér Fico pošle kvůli Euru 21 protestní dopis šéfovi UEFA

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico vyjádřil rozčarování nad okolnostmi vyřazení fotbalové jednadvacítky na ME. Prezidentovi Evropské fotbalové unie UEFA Aleksanderu Čeferinovi hodlá v pondělí poslat protestní dopis.

Robert Fico
zdroj: ČT24

"Velmi ho znepokojuje, že výsledek zápasu Německo - Itálie vyvolává vážné pochybnosti o tom, že byl odehraný v duchu fair play. Proto už zítra zašle otevřený protestní dopis prezidentovi FIFA," napsal v prohlášení slovenský Úřad vlady.

Utkání už ostře kritizoval i trenér slovenské jednadvacítky Pavel Hapal. Ten těžce nesl způsob, jakým k vyřazení slovenské reprezentace v základní skupině došlo. Jeho tým připravila o účast v semifinále těsná výhra Itálie nad Německem 1:0 na závěr skupiny C, která zajistila postup oběma celkům.

"To, co předvedli Němci a Taliáni, to byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu. Jestli je fair play, že hrají na to, aby prohráli 0:1... To přece do fotbalu nepatří. Někdo by s tím měl něco udělat, když se to týká takové velké země, jako je Německo," řekl Hapal po zápase, který připravil jeho svěřence o možnost postoupit jako nejlepší tým z druhých míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie U21 - Německo U21
Zdroj
ČT sport, ČTK, Denník N

Hlavní zprávy

Nejčtenější články