Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slováci vstoupili do ME vítězně, Angličané se o body dělí se Švédy

Kielce - V zahajovacím duelu mistrovství Evropy hráčů do 21 let se fanoušci v Kolporter Areně gólu nedočkali. Úřadující šampioni ze Švédska neproměnili deset minut před koncem pokutový kop, a jelikož neskórovala ani Anglie, skončil zápas bezbrankovou remízou. V druhém duelu už branky padaly – z vítězství 2:1 se radují Slováci. Rozhodl v 78. minutě průnik Šafranka.

Bartosz Kapustka
zdroj: AP autor: Ariel Schalit

Poláci vstoupili do utkání tím nejlepším možným způsobem – brankou. Už po několika desítkách vteřin totiž slovenského brankáře překonal Lipski. Slováci našli odpověď o dvacet minut později, když srovnal Valjent.

Ale to ještě nebylo všechny. V 78. minutě střídající Šafranko rozjel akci ve středu hřiště, přihrál spoluhráči a vydal se na běh směr branka. Míč se k němu ve finále šťastně odrazil a slovenský hráč se nemýlil. Jeho trefa znamená tři body pro slovenský tým.

Pickford chytil Wahlqvistovi penaltu, Anglie remizovala se Švédskem

Angličané si v úvodu vypracovali tlak a hrozili zejména ze standardních situací, které zahrával Ward-Prowse. Ani jedna z nich ale k ohrožení svatyně soupeře víceméně nevedla. Za zmínku stál snad jen nepřesný volej útočníka Abrahama.

K vidění byla hlavně celá řada nepřesností na obou stranách. Míč se pohyboval zejména mezi oběma šestnáctkami a přihlížející fanoušci neviděli v průběhu první půle žádný střelecký pokus do prostoru branky.

Krátce po změně stran však orazítkoval břevno technickým pokusem Švéd Cibicki. Za Albion kontroval tečovanou ranou do brankové konstrukce Chilwell a přímý kop Warda-Prowse zneutralizoval pozorný gólman Cajtoft. 

Jeho protějšek Pickford se ovšem nenechal zahanbit. Hlavní rozhodčí Stieler posoudil ostrý skluz Chilwella na Wahlqvista v pokutovém území jako nedovolený, což znamenalo jediné. Čerstvá posila Evertonu nicméně penaltu lapila a zápas skončil nerozhodným výsledkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko U21 - Anglie U21

Hlavní zprávy

Nejčtenější články