Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Optimistický Hapal: Máme-li postoupit, postoupíme

Lublin (Polsko) - Trenér slovenské fotbalové reprezentace do 21 let Pavel Hapal je optimista a po výhře 3:0 nad obhájci titulu ze Švédska věří, že jeho výběru bude šest bodů a skóre 6:3 stačit na postup do semifinále mistrovství Evropy. Do něj by Slováci mohli projít z druhého místa ve skupině i na úkor českého týmu. Přímé přenosy z Eura 21 sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenér Pavel Hapal
zdroj: ČTK/AP

O výhře Slovenska v Lublinu rozhodli v prvním poločase Martin Chrien s Jaroslavem Mihalíkem a ve druhém poločase přidal třetí gól Lubomír Šatka. "Mohli jsme vyhrát i 4:0, to už by ale opravdu bylo moc. Jsem moc pyšný na hráče a to, co tady tenhle tým předvádí a doufám, že ještě předvádět bude," řekl Hapal.

"Naši hráči předvedli neuvěřitelný výkon. První poločas byl úžasný, po změně stran jsme si vybrali slabší pasáž, ale podržel nás brankář," uvedl český kouč. Jeho tým díky vítězství skončil ve skupině o bod druhý za Anglií a musí počkat, jak dopadne Portugalsko a Česká republika. Oba celky zatím mají na kontě tři body a skóre 3:3.

"Jsem optimista, byl jsem a budu. A nabádal jsem k tomu i hráče. Dneska není ve fotbale snadné vyhrát 4:0 a takový výsledek musí naši konkurenti uhrát," uvedl Hapal. "Stano Lobotka (slovenský záložník) to řekl pěkně: Jestli máme postoupit, postoupíme," dodal.

Pokud by Slováci do semifinále z tabulky týmů na druhých místech postoupili, narazili by na silné Španělsko. "V pátek se bude připravovat realizační tým, hráčům dáme volno," řekl Hapal. "Potřebují zregenerovat, po zápase mají nějaké šrámy. Tréninkový bude až další den, nebo už možná budeme na cestě domů," přidal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články