Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Němci vymazali španělský útok a slaví trofej pro evropské šampiony

Krakov – Novými evropskými šampiony jsou hráči Německa. Výběr do 21 let porazil ve finále mistrovství Španělsko, když se jako jediný ve čtyřicáté minutě prosadil hlavou Mitchell Weiser. Němci byli ve skupině soupeři českých reprezentantů, triumf z ME do 21 let slaví podruhé v historii.

Radost německých hráčů
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Michal Nowak

Španělé procházeli dosavadním průběhem turnaje bez zaváhání a předešlé čtyři duely vyhráli, finále jim ale vůbec nevyšlo. Jihoevropský celek za celý zápas vyslal jen jednu střelu mezi tyče a Němcům, kteří v úvodním utkání skupiny porazili český tým 2:0, stačil k vítězství jediný gól.

Favorizovaní Španělé hráli hlavně v úvodním dějství profesorský fotbal a Němci toho využili. V sedmé minutě ještě Meyer hlavičkoval do tyče, ale pět minut před přestávkou už outsider finále otevřel skóre. Toljan přes nedůrazného obránce nacentroval do vápna a Weiserova vysoká hlavička zapadla obloukem do sítě.

Po pauze Španělé přidali. V 59. minutě napřáhl nejlepší střelec šampionátu Saúl Ňíguez, ale šesté trefy na turnaji se po brankářově zákroku nedočkal. Vzápětí mohl na druhé straně zvýšit Gnabry, kterého vychytal gólman Arrizabalaga.

Španělsku se nedařilo a trápení nezlomil ani Ceballos, jenž vypálil zdálky těsně vedle. Jihoevropský celek dohrával v křeči a nevytvořil si pořádnou gólovou šanci. Němci vydrželi se silami a závěr zkušeně ubránili, přestože na rozdíl od soupeře v semifinále vyřadili Anglii až na penalty.

Německo - Španělsko 1:0 (1:0)

Branka: 40. Weiser. Rozhodčí: Bastien - Haquette, Zakrani (všichni Fr.). ŽK: Arnold, Haberer, Stark, Meyer - Saúl Ňíguez, Llorente, Vallejo. Diváci: 14 059.

Německo: Pollersbeck - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Haberer (82. Kohr) - Weiser, Meyer, Arnold, Gnabry (81. Amiri) - Philipp (87. Öztunali). Trenér: Kuntz.

Španělsko: Arrizabalaga - Bellerín, Meré, Vallejo, Jonny (51. Gaya) - Saúl Ňíguez, Llorente (83. Mayoral), Ceballos - Deulofeu, Ramírez (71. Williams), Asensio. Trenér: Celades.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články