Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jankto: Vím, že se na mě spoléhá. Tlak si ale nepřipouštím

Praha – Česká jednadvacítka má v Jakubu Janktovi cennou a důležitou oporu. Na nadcházejícím evropském šampionátu bude na služby hráče Udine spoléhat. Sám Jankto o očekávání, která jsou na něj kladena, dobře ví. Svazovat se jimi ale nehodlá.

Jakub Jankto
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Jankto si je tlaku na svou osobu dobře vědomý. "Vím to, čtu to, že se na mě spoléhá, ale nějak si to nesnažím připouštět. Kdybych si to připouštěl, myslím, že bych se z toho asi složil," řekl hráč, který se už stal stabilní součástí reprezentačního "áčka", za které nastoupil ve čtyřech zápasech. Nechyběl ani v uplynulých duelech v Belgii a Norsku.

Kvůli tomu vynechal závěrečné soustředění v Rakousku a k týmu se připojil až ve středu. "Je trošku něco jiného hrát přímo hlavní turnaj Euro a kvalifikaci na mistrovství světa. Ale pořád je to reprezentace, pořád musíte odevzdávat stoprocentní výkony, protože reprezentujete svoji zem. Je to navíc moje první Euro, takže se hodně těším," uvedl Jankto.

Češi v papírově nejsilnější skupině C postupně změří síly s Německem, Itálií a Dánskem. "Očekávání jsou určitě veliká. Myslím, že máme tenhle rok velice dobrý tým, velice dobré hráče a dobrou partu. Víme, že máme těžkou skupinu, ale budeme chtít zkusit postoupit," prohlásil Jankto.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají v Polsku za sebou první trénink, podívat se přišlo několik stovek fandů

Osobně se nejvíc těší na duel s Itálií. "Mám tam spoustu kamarádů, ty hráče všechny znám. Proběhla zatím jedna hecovačka s Andreou Petagnou, s kterým jsem hrál minulý rok v Ascoli. Takové to klasické: vyhrajeme my, prohrajete, dostanete bůra. Takové klasické řeči," usmál se.

Italskou hru bude asi rozebírat i s trenéry. "Nějaká komunikace určitě proběhne. S nějakými hráči jsem hrál, vím, co od nich můžeme čekat. Ale nejdříve se připravujeme na první zápas s Němci," řekl. "Je asi jedno, s kým začnete, stejně budeme muset hrát s každým. Že jsou favoriti turnaje, tak to bude asi o něco těžší. Ale když se nám podaří vyhrát, hodně promluvíme do skupiny a pak máme hodně velké šance postoupit," dodal.

Nezabývá se tím, že by mu dobré výkony na ME mohly přinést zvučnější angažmá. "Je to vyvrcholení sezony, bude to hodně na očích, ale myslím, že na tohle byla spíš sezona, kdy jste měl 36 utkání na to se ukázat. Jsem v Udine a vůbec nepřemýšlím nad tím, že kdyby se mi povedlo Euro, mohl bych se dostat třeba i do lepšího klubu," uvedl Jankto.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články